Min torsdag

Idag bytte vi. Jag lämnade och Pelle hämtade. Barnen på dagis alltså. Så jag jobbade ett par minuter mer än vanligt (kom ju senare p g a lämningen). Sedan gick jag en runda på stan (Malmö). Köpte kjolen på Gant som jag inte kunde bestämma mig för sist.  Och en present till svågern som fyller år på lördag. Och lite småplock på Buttericks inför lördagen.

Storsyster har bubblat om Halloween ett bra tag nu. Fattar inte var hon fått det ifrån. Dessutom har hon informerat oss om att vi ska alla klä ut oss till fladdermöss(!). Var allt kommer ifrån har jag inte en blekaste aning.

Snurrade igenom ett par butiker till. Stod och funderade på att prova en Dagmar-kofta, fingrade på vintage-bälten och provade stövlar innan jag stack och tränade. Cirkelträning passar mig bra. Jag gillar egentligen inte styrketräna. Men här kollar jag bara på klockan, gör rörelserna, och flyttar sedan ett steg till höger.

Har chattat med syrran i NY en stund, och sitter nu mest och fördriver tiden. Vad jag vill är egentligen svulla chips och därefter sova...

Egenmuta

Jag har aldrig tid att göra allt det jag vill. Men alla tråkiga måsten hinns ju med... Så tråkiga saker som jag inte måste göra skjuter jag upp. Därför har jag nu lovat mig själv att det ska bli en massa kul om jag bara lägger upp alla bortsorterade prylar och kläder på Blocket eller liknande. Motståndet är inte bara att ta mig tid att fota och lägga upp sakerna. Utan det är det som kommer efter. Blocketmänniskorna. Som ringer och mailar och är såååå angelägna. Sen sitter man då och väntar på människor som sagt de ska komma, som inte ens har hyfs att höra av sig. Det tar så mycket energi!

Har du samma erfarenhet?

Zzzzömn är det jag drömmer om

Nej, vi fick inte sova speciellt mycket i natt heller. Och jag fattar inte hur den lille killen ska hålla ihop på dagis ända tills vilan. Men han brukar vara pigg och alert ända tills lunchen har personalen informerat mig.

Pelle kom hem igår och berättade att han tänkte spela bandy i morgon kväll efter sitt styrelsemöte. Vilket jag tycker är helt OK. Bandyn börjar klockan 21.00, och det är den tiden han skulle vara hemma annars. Så barnen kommer (förhoppningsvis) att sova då.

När jag frågade honom i morse hur det blev svarade han att det fanns inte ens på kartan. Då var han ju hemma vid 23-tiden! Det är inte bara jag som är trött!

För kännedom

Nu ska jag gå ut i vardagsrummet, sjunka ner i soffan, under en filt och sippa te medans jag zappar runt bland kanalerna.

Hmm...

När jag bläddrar igenom mitt bloggarkiv hittar jag en del utkast på inlägg. Tillräckligt många för att jag ska börja fundera på om det är ett mönster. Har jag svårt att avsluta saker? Är det minnet? Får jag så lite tid för mig själv att jag inte kan ta ett par minuter att skriva några rader i bloggen? Svar ja. Det stavas  B.A.R.N.

Sömnbrist = toleransbrist

I dag gjorde jag något man inte får. Jag stannade till på ICA och handlade kvickt som attans. Efter jobb ska man Direkt till dagis utan att passera gå, jag menar  någon annan ingång än dagis. Och jag hade tur, en familjeparkeringsplats var ledig precis vid ingången. Glatt parkerar jag. Då dyker en man upp och tecknar att jag tar upp två rutor. Så jag backar snällt ut och inser att det gör jag inte alls. När jag kör in i luckan igen ser jag att mannen gått vidare, men vänder sig om med jämna mellanrum och ger min sura blickar.

När jag sedan kommer in i butiken blänger mannen på mig. OK att jag familjeparkerade utan familjen, men bläng då också på pensionärsparet som stod i fickan bredvid min stod och lastade sin bil. Jag inser att det  var för att han trodde jag hade fräckheten att ta upp två platser och sedan skita i hans uppmaning som han blängde. Men vem dog och gjorde honom till parkerings-Hitler?!

Kanske hade jag blivit aaaaningen mindre irriterad om jag fick sova på nätterna...

Tisdagen


Humör: Bra. Trött.
Gjort: Jobbat. Hämtat på dagis. Fixat middag. Badat barn. Nattat barn.
Planer: Sova! Tänkte först se en film, men med tanke på de stökiga nätterna, så nej!
Ser på: Datorskärmen, samt Pelle som lagar fish cakes på gädda.
Lyssnar på: Diskmaskinen, och kniven som slår mot skärbrädan.
Läser: Bloggar
Dricker: Twinings earl grey - ingår i kvällsrutinen

Äter: Inget vid den här tiden
Bästa: Att en massa jobb blivit klart
Sämsta: Att lillebror bökar så mycket på nätterna
Barn: De sover så sött. Just nu...
Väder: Lite kallt och ruggigt. Dags att börja elda.


Måndagskvällen i korthet

Humör: Så där, beror på punkten som följer
Gjort: Betalat räkningarna, kliat mig i huvudet och undrat vart pengarna tar vägen. Innan dess jobbade jag, hämtat på dagis, lagat middag etc.
Planer: Sova!
Ser på: Datorskärmen, CSI om en timme kanske (om jag kan hålla mig vaken)

Lyssnar på: Långben på TV
Läser: Sydsvenskan
Dricker: Twinings earl grey - ingår i kvällsrutinen

Äter: Inget vid den här tiden (Tyvärr. Förr ingick ett par bitar choklad i kvällsrutinen)
Bästa: Att det snart är läggdags och att Pelle är hemma igen
Sämsta: Att lillebror bökar så mycket på nätterna
Barn: Lillebror sover så sött. Storasyster borstar tänder (med pappa Pelle)
Väder: Vet ej. Ska inte sticka näsan utanför dörren mer idag.

Hur ser din kväll ut?


För att han frågade

Pelle undrade just om jag skrivit i bloggen att han varit på den årliga fiskehelgen med grabbarna. Och det hade jag inte. För jag är VÄLDIGT trött. Trots att mamma varit här och hjälpt mig med barnen så har det varit en lång helg. Många guldstunder när de busat så de kiknat av skratt. Dock har jag konstaterat att förra veckans trötthet är inget mot denna!

I går vaknade lillebror 5.10. Det var plågsamt. Jag höll ut till åtta-tiden (nästan). Väcker min mamma och ber henne ta över. Hon tackar nej. Vilket hon har sin fulla rätt att göra. Det är bara det att det nog var första gången på mycket länge som hon praktiserat den rätten. Jag blev så snopen att jag nästa glömde bort att jag var så trött så jag såg i kors. Många jag i den meningen...

Så, nu ligger jag rejält på plus efter fiskehelgen... Frågan är nu hur jag ska ta ut min "ledighet" - kanske en tripp till Berlin? London? Eller varför inte hänga med syrran i New York? Ska suga på karamellen ett tag!

Parkering check

Jag fixade ny parkering i torsdags. Min nyvarande plats, Sibirien, var full när jag kom till jobb. Inte OK när jag betalar månadsavgift. Dessutom ligger den inte speciellt nära jobb, och är inte asfalterad. Detta kommer inom kort innebära att det kommer vara lerigt värre iom att den skånska vintern anländer.

Så när jag hade lite tid över, eftersom Pelle skötte dagisbiten, fixade jag en plats i ett parkeringshus. Det är faktiskt är lite längre från jobb än platsen jag refererar till som Sibirien. Men, jag kommer röra mig genom stan längs gågatan. Rent av hinna sticka in om i en butik eller två för snabba inköp av strumpbyxor och annat småplock... Hur som helst är jag beredd att testa om det här funkar.

Jag kör i stort sätt förbi p-huset som det är idag. Och då har jag 15 minuters körning i city kvar. Det kan inte ta mer än 15 minuter att gå till jobb. Så rent tekniskt vinner jag tid. Å andra sidan är många saker bra i teorin...

Värmande

Igår fick jag fina komplinger från två tjejer på jobb. De tycker att jag rest mig bra ur "mammaträsket" och är snygg på jobb. Det kändes jättekul - inte minst för att jag på lediga dagar just sjunker djuuupt ner i nämnda träsk...

Ett vänligt ord här och där gör så mycket, en komplimang eller ett leende värmer länge. Speciellt som jag känner mig risig just nu p g a sömnbrist (lillebror) och dåliga hårdagar (frisörsbesök måste bokas).

Huvudstaden tur och retur

Jag är numera koordinator. Och det innebär att en massa människor från hela landet samlas för att enas kring vad jag ska koordinera. Nästa gång träffas vi i Malmö. Så nu funderar jag när vi kommer träffas i Umeå... Om vi nu ska alternera alltså.

Jag var hemifrån mer än 12 timmar. Min arbetsdag är 5 timmar. En liten ekvation som inte går ihop.

Egentligen har jag inget emot att åka till Sthlm. Men jag hinner aldrig göra mer än att komma till mötet, och när det är slut är det iväg till flygplatsen igen. Och där sitter jag på Drottninggatan, med ett fantastiskt shoppingutbud utanför dörren.... Men så skulle jag ju heller inte shoppa... Fast goda nyheter. Det är nu reviderat till shop-stopp den här månaden. Och den nya månaden börjar väl med den nya lönen?

Go´morgon världen

Eftersom jag är vaken och tidningen troligen inte kommit surfar jag till frukosten. Jag VET ju inte att tidningen inte kommit, men det är becksvart ute och 117 steg bort till lådan (jepp, jag har räknat).


Humör:
Har inte känt efter - säkert bra.
Gjort: Gått upp, brett en macka.
Planer: Flyger till huvudstaden.
Ser på: Datorskärmen

Lyssnar på: Familjen som sover
Läser: Bloggar
Dricker: Twinings earl grey

Äter: Knäckemacka med ost och gurka
Bästa: Att jag sovit hyfsat, och att jag fixade gå upp i gryningen
Sämsta: Att jag inte träffar barnen förrän läggdags ikväll.
Barn: Sover så sött.
Väder: Kan inte avgöras just nu - becksvart.


Mindre trött

Jag är fortfarande trött. Igår kväll roade jag mig med att bläddra genom syrrans digitala fotoalbum på Facebook. Och lämna små kommentarer här och där.

Lite frisk luft hade varit kanon. Försökte få med mig en kompis på powerwalk, men hon var buisy (eller rättare sagt hennes man, så hon var ensam med barnen).

Idag var jag och köpte gymkort för de kommande sex månaderna. Givetvis tränade jag också, så jag känner mig redan piggare och sundare. Sedan lunchade/fikade jag med brorsan och hans tjej i stan. Han hade på sig födelsepresenten han fick av mig. Det bidde en lammullströja från Gant som han spanat på.

Förhoppningsvis sover barnen bra i natt, och därmed jag. Möte i huvudstaden i morgon och det innebär att jag ska upp långt innan gryningen. Kanske, kanske hinner jag över gatan för att fönstershoppa på SOUK innan planet hem...

Trötter

Jag är för trött för att blogga. Ny vecka kanske ger nya krafter. Over n out.

Visheten vs snålheten

Hände:
Bilen lät. Jag blundade. Bildel brast. Jag betalade. Bilen hel. Jag ledsen.

Skulle ha hänt:
Bilen lät. Jag fixade. Bilen hel. Jag betalar. Bilen glad. Jag glad.

Slutresultat:
Oförutsedd utgift nr. 3072 innebär ingen mer spontanshopping för mig. I år.

Min bloppis

Jag roade mig i går med att skapa en bloppis. Jag har insett att jag inte kan fortsätta spara kläder utifall att... De tar för mycket plats. Till exempel tänker/planerar jag inte fler barn. Någonsin. Så mammakläderna måste ut. Och alla bruna skor jag köper och sedan aldrig använder. Och felköpen som ligger längst in i garderoben och suger energi. Bort, bort, bort! Till dig?

Jag hoppas kunna fylla på i bloppisen i helgen.

Nu?

Är det nu vi som inte blivit inbjudna till Blogg-galan ska passa på och ta över? "Alla" bloggar jag brukar läsa är döda idag/kväll. Ta chansen nu alla aspirerande bloggare - perfekt läge att komma fram!

Grattis lillebror

Idag fyller min lille bror 28. Det är en medveten särskrivning. Min lillebror är med sina 198 cm över jorden inte så liten. Mina sex års försprång i livet hann han snabbt upp (och därmed slutade jag vinna i våra bråk). Han är inte så ung heller längre... Snart trettio brorsan!

Sedan är det den evig frågan - vad köper vi till honom i år. Han tjänar egna pengar och köper allt han vill ha. Och det han vill ha som han inte köper - ja, det är för att det är lite dyrt...

Några bra presentförslag vad jag ska köpa till en trevlig, snygg 28-årig kille som är intresserad av kläder, friluftsliv och sin tjej?

Och idag kommer det märkas extra att lillasyster (medveten icke-särskrivning) är i New York. Det blir första släkttillställningen utan henne. Puss syrran - vi saknar dig!

Är det över nu?

Är finanskrisen över nu? Idag kostade gurkan 35 kronor kilot...

Så lite

Ibland krävs det så lite för att göra storasyster lycklig. Bara det är rosa eller lila är sannolikheten stor att det är fiiiint. Och hon gillar fina saker. I samma ålder hade nog jag också gjort dubbelsaltomortaler av lycka. Nu är det mest magen som gör det vid åsynen... 

Samtidigt som jag vill att hon ska få vara med och välja, undrar jag ibland hur de andra mammorna och papporna på dagis tänker när de ser min dotter vissa dagar.  Som den dagen som vi tillsammans valt ut en klänning och stumpbyxor och var på väg ut. Då kompletterar hon med gummistövlar (helt OK finns andra skor på dagis), vit fuskpälsväst (present som jag glömt/gömt undan) och rosa sydväst (klarblå himmel). Men  hon är söt ändå.

Så jag säger till mig själv - är hon glad är jag glad.

Glesbygdsproblematik

Det låter konstigt med tanke på att jag bor tjugo minuters bilväg från Malmö. Men så är det. Vi har glesbygsproblematik i här. Det finns ingen lokaltrafik. Det innebär två bilar (och då också två bilbarnstolar per bil) och två parkeringplatser i stan. Pelles jobb sponsrar hans. Min sponsrar jobbet också - eftersom jag betalar den med min lön hahaha. Det är faktiskt inte så kul alls. Före mammaledigheten hade jag en p-plats som ändå var hyfsat nära jobb till ett OK pris. Där var nu fullt. Så jag parkerar en bra bit från jobb (läs Sibirien) numera. Jag hittade en plats som var liiiite närmare jobb till det facila priset av 1300 riksdaler. Jag jobbar halvtid...

Varför finns det ingen lokaltrafik? Tåg är sedan länge planerat, men än har ingen spade satts i marken. Får väl se hur länge vi håller ut. Det finns de som fixar det. Och sedan finns det de som flyttar när barnen blir större för att de inte får ihop logistiken. Det var av anledning två vi kunde köpa vårt hus.

Det var ju så här vi ville bo. Granne med åker. Och frisk luft och fria vyer. Stor tomt för barnen att springa omkring på och trevliga grannar på lite avstånd. Fast jag drömmer ibland om lägenhet i stan. Mitt i smeten. Speciellt på vintern...

Bor du som du vill bo? Eller drömmer du om något annat?

Hjälp, egentid!

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Eller ta mig för. Båda barnen sover och Pelle tittar på landskampen. Vi har bara en TV. Det står en gammal tjocktv i gästrummet men vi har aldrig blivit färdiga med att kopplat in den. Däremot kan gästerna se gamla godingar på VHS såsom Dansa med vargar, Dödligt vapen och Karlsson på taket... Det är nog därför TV och videon inte är ihopkopplade heller...

Och projektorn är död. Pippi tog livet av den. Eller jag. Jag lät storasyster se Pippi om, och om, och om igen på projektorn. Tydligen är det inte bra för den lilla lampan som bor i projektorn. Nästa gång jag har 5000 kronor över kanske jag inte köper en ny sådan. Pelle var bara sur en liten stund. Det är en av anledingarna att jag älskar honom. Det hade ju inte funkat om vi båda var snarstuckna och långsinta.

Tillbaka till kvällens icke-problem - vad göra? Hade jag inte slutat med socker hade jag redan svullat resterna av storasysters godis. Risken är att jag går in i sockerchock och då vill jag inte tänka på vad som kan hända. Huset kan rent av bli rent.

Vad gör ni andra?

Uppdatering: Gick in på HMs sida för att klicka hem kofta jag hittade idag. Trodde de stängde sidan i morgon. Men tydldigen ÖPPNAR de den i morgon. Ett halvt rätt? Vad ska jag nu göra?


Därför

Jag kan inte ha en modeblogg. Det är helt enkelt omöjligt att få till dagens outfit-bilder. Det går bara inte. De dagar jag jobbar spurtar jag ut genom dörren, hoppar över en och annan katt och ankommer till jobb med andan i halsen. Detta för att jag parkerar i Sibirien (men det tar vi en annan gång).

Lediga dagar (fre-sön) hinner jag inte se presentabel ut innan jag inte gör det... Och ska vi någonstans så klär jag mig det sista jag gör innan vi åker - så att jag vet att jag är ren. Att jag inte har snor, matrester eller annat  vanligen förekommande på kläderna vid umgänge med barnen (hur de kan vara rena fattar jag inte!!!). När jag kommer hem är jag skrynklig och trött i bästa fall. Inte så ovanligt att jag är skrynklig, fläckig och trött med hungriga barn.

Är jag hemma är jag bekväm. Som idag sportar jag vit t-shirt, pyjamasbyxor, kofta och fårskinnstofflor. Det kommer ni aldrig få se på bild. BTW - oannonserade besök undanbedes lediga dagar.


Tidsslösseri

Glad i hågen pinnade jag bort till MQ på lunchen. De startade höstrean. Visst fanns det en massa plagg som reades - och det var klart varför. Trist, trist, trist. Fanns en del OK grejer bland det övriga sortimentet. Guldkornen finns redan i garderoben.

So long MQ - ses till våren.

Förtydligande: Jag vet att de får in nya saker löpande. Men det var en klatchig replik! Och jag är en sucker för one liners. Bland annat.


Tidsfördriv

Idag jobbar jag inte. Utan jag är hemma med barnen och sliter mitt hår. Eller rättare sagt gjorde hela förmiddagen. Nu sover lillebror och storasyster tittar på TV.

Så jag sippar lite te och surfar. Bläddar lite i tidningar. Shoppar lite online.

Vad jag borde göra är att STÄDA! Som här ser ut! Både jag och Pelle har mått risigt sista tiden (mest han) och inte fokuserat på det dagliga underhållet (mest jag). Ni andra småbarnsföräldrar vet vad jag menar. För er andra - så här ligger det till: Barn drar fram fortare än du kan plocka undan. Snabbt kan du räkna ut att det blir stökigare och stökigare trots dina insatser... Vi brukar lösa med småplock under dagen, samt med en kort raid efter stökmonster nr 1 lagt sig. Följt av en kort raid när stökmonster nr 2 ligger i sin säng och lyssnar på saga.

Halsen tackar



I tisdags låg det ett paket i lådan från Käthe och Modemecka. Förutom mina vinstjeans kom halsduken från Alice & Sens. Den är mjuk och skön att virra runt halsen på morgonen när jag åker till jobbet. Speciellt nu när jag känner mig sjuk och hängig, och halsen gör ont.  Jag knep den sista halsduken på Modemeckas rea, men vill du också skämma bort din hals kan du klicka hem den från Grandpa.

Uppdatering: Dag två har två pompoms trillat av. Lite mindre glad nu.

I min egen bubbla

Det snackas finanskris på jobb. "Nu har börsen gått ner sju punkter", "inlåningsgaranti" och "hörde ni ekonominyheterna". Jag är som en struts. Stoppar huvudet i sanden och lever i en bubbla. Och vi vet ju alla hur det går för bubblor! Idag sprack den! 59 kronor kilot för gurka - finanskrisen är här!

Igen

Det är svårt att inte shoppa. Även när jag är hemma och står i köket och fixar lunch shoppar jag. Idag blev det ett par gummistövlar från Tretorn. Min gulliga mamma ringde från Skånemässan för att berätta att en av utställarna sålde billiga gummistövlar. Så jag slog till, genom ombud.

Tack mamma. För jag behövde ett par nya stövlar.

Otydlig

Tydligen var jag otydlig. När jag kom hem med barnstolen igår suckade Pelle djupt. Behövde vi verkligen den? Nu? Tja, det tyckte ju jag eftersom jag köpte den!

Eftersom Pelle lämnar på dagis och jag hämtar behöver vi båda två barnstolar i bilen.  Så jag har kollat blocket med jämna mellanrum. Och när jag gjorde det dök upp en sådan stol som jag ville köpa. Att han sedan trodde att Stokke var en BILbarnstol är en annan sak.

Ja, en bilbarnstol var det jag kollade efter. Men begagnade svarta Tripp Trappar växer inte på träd. Därför slog jag till. Nu har barnen iaf vars en tripp trapp, och kan (förhoppningsvis) sluta bråka om det.

Uppdatering: Barnen sitter mittemot varandra vid bordet och har roligt. Roligast av allt är att stampa på fotstödet.

I dag

Jag hittade den här listan hos Alexandra (som hittat den hos Engla).


Humör:
Bra, har sovit hyfsat.
Gjort: Välling, duschat.
Planer: Åka och köpa barnstol. Därefter inga.
Ser på: Disneykanalen
Lyssnar på: Piff och Puff.
Läser: Dagens tidning
Dricker: Te

Äter: Macka med västerbottenost och gurka

Bästa: Lillebror sover
Sämsta: Storasyster hostar
Barn: Lillebror sover, Storasyster rotar efter kläder i garderoben (klänning)
Väder: Lite grått


Som ananas

Jag såg lite på Oprah idag. En liten stund när jag smuttade på skållhet te för att hålla mig och mina fingrar hyggligt varma. Det jag fastnade för var  en kvinna som pratade om Pineapple effect. Hon gillade inte ananas. Det betydde inte att det var fel på ananasen. Bara att det inte tilltalade henne.

Så är det ju. Människor tar illa upp för att andra inte gillar det de gillar. Att de på något sätt förkastar dem samtidigt som "ananasen". Jag suckar när jag ser TV-tablån. Doobidoo, Sing a long, Singing bee, Idol, Så ska det låta, Let´s dance är några av de program jag inte bänkar mig framför TVn för*. Jag säger alltså inte att det är något fel på programmet, bara att de inte tilltalar mig. Mao blir det en film ikväll. Några tips?

*Jag vet att dessa program går på bästa sändningstid för att de är populära.

Vem är du?

Jag vet att en och annan bekant är inne och läser bloggen (Hej Anna). Men vem är ni andra? Lämna gärna en kommentar. Hur som helst - det är kul med den ökande besöksstatistiken. Men det är lite konstigt att jag inte vet vem ni är... Ligger i bloggandets charm. Ni vet ju inte (de flesta misstänker jag) vem jag är.

Ha en toppenhelg! Här vankas det mat från Krua Thai. Det blir startskottet på vårt fredagsmys.

Fredagsmyser du?

Snart varmare

Nu ska jag åka och hämta mina små älsklingar. Så jag kommer köra ECCn för fullt och maxa stolsvärmen. Förlåt miljön. Och när jag kommer hem tar jag tag i det här med att bygga brasa och ringa elektrikern... Måste bara hitta hans nummer. Pelle -ring du elektrikern. Tack.

Kallt värre

Jag sitter hemma och jobbar idag med en onlinemanual. Idag är jag dessutom taggad att bli klar med det här. Eftersom jag har andra saker jag vill fokusera på vill jag verkligen bli klar. Men det är så kallt!

Vi satte in en altandörr, vilket innebar att vi gjorde ett stort hål i huset där det tidigare varit ett fönster. Under fönstret satt ett element. Elektrikern kom och kopplade bort elen (oljeradiator) och därmed alla elementen på södra sidan av huset. Vi bor i en länga vilket innebär att det blir hälften av alla elementen. Däribland det i arbetsrummet.

Så vad gör jag nu? Förutom att hacka tänder och gnida mina frusna fingrar? Det smarta här hade varit tända en brasa, ta på mössa och torgvantar, samt att ringa elektrikern. Troligtvis blir det inte varmare i det närmsta...

Nä, nu måste jag upp och röra på mig igen!


Dagen i korthet

Gjort:
Jobbat.
Shoppat.
Hämtat på dagis.
Lagat mat.
Powerwalkat.

Ska:
Städa.
Sova.

RSS 2.0