Murphys lag?

Lillebror har haft feber och är gnällig. Det är han istort sätt aldrig. Kindtänder på gång både uppe och nere. Jag har en lång lista med saker att göra. Lillebror vill mest bäras. Vilken är en bedrift i sig med hans 12 kg. För mig alltså. Så jag bär, och försöker fixa. Sätter ner honom och fixar lite mer. Snart blir han ledsen igen och drar mig i byxbenet och försöker klättra upp i min famn. Tack och lov att Pelle snart kommer! Eller nej, Malmö FF spelar hemma ikväll. Och istället för att matchen börjar 19.00 börjar den 20.15. Så det dröjer innan han kommer.

Givetvis sov storasyster  en timme på dagis. Mao kommer jag inte kunna lägga henne innan 22! Suck. Lång jobbig kväll. Å andra sidan kunde jag ha riktiga problem.

Rättelse: Matchen började kl. 19.45 om nu någon brydde sig.

Adjöss planeringen

Det blir ingen shopping idag. Det blir inget med mina planer för dagen. Lillebror är sjuk. Han hade lite feber i morse, så han fick följa med hem igen. Storasyster deklarerade på dagis att hon inte ville vara på dagis själv. Antar att hon helt bortsåg från de andra 34 barnen...

Jag har grävt i garderoben och lutar nu mot en mörkgrå kavaj från Zara, mörka jeans (Eastwest från Sisters) och topp. Har bara inte hittat toppen än. Och till det svarta stövlar.

Vad som slagit mig när jag gått igenom garderoben är att jag saknar koftor. Jag som älskar koftor, och som i många år var twin-setens okrönta drottning. Tydligen måste jag ha inbillat mig själv att jag har en massa koftor. För jag har uppenbarligen slutat köpa dem. Så nästa shoppingtur kommer jag hem med koftor. Några tips på var jag hittar dem?

One down, one to go

Nu sover lillebror. Storasyster står på tur. Och sedan ska jag gå igenom garderoben. Vi ska fotograferas på jobb på onsdag, och jag har lite klädångest. Jag drabbas av det ganska ofta, men mindre än jag gjorde förr. Jag brukade rusat ut (i sista minuten) och panikshoppa. Numera kan jag inte panikshoppa på det sättet, eftersom det tar ett tag att komma in till Malmö. Dessutom måste barnen stanna hemma. Det går INTE att släppa med dem i butiker. Så då måste helt enkelt panikshoppingen planeras...

Vi har rätt strikt klädkod på jobb. Det är viktigt att det blir rätt look. Funderar på kavaj och topp. Eller skjorta med kofta. Alternativt skjorta med väst. Vad sänder rätt signaler? En timme tills jag börjar dra i garderoben! Nederdelen känns mindre viktig eftersom det är porträttbilder som skall tas. Jeans är OK så länge det är "snyggjeans" (Armani,Gant etc). 

Uppdatering: Har nu bokat in lite (panik)shopping i morgon...


Snart

Snart så skriker någon. Storasyster och lillebror leker så fint i gästrummet just nu. Det kan bara innebära att snart kommer någon av dem, eller båda, att skrika.  Det ligger i sakens natur.

33 snabba om mig

Jag har en massa att göra, men har kört fast. Alltså surfade jag lite... Och hittade den här listan.

KLÄDER
Skor: Jodhpurs från Alfred Sargent, svarta stövlar från Håkanssons, svarta stövletter
Sneakers: Vita Nike med sidenband som skosnöre med gråa och rosa detaljer, rosa Converse
Jeans: Blåa från Sisters, snart gråa från Ravishing Mad/Modemecka
T-shirt: Tajta med tryck
Underkläder: Bh från Twilfits egen serie och Hanky Pankys.

ACCESSOARER
Väska: Bayswater i oak, svart Turkietfynd från syrran, SkipHop
Plånbok: Boss
Solglasögon: från HM
Klocka: Svart Tritoni, DKNY (bröllopspresent från Pelle)


TEKNIK
Tv: Platt-tv från LG
Stereo: ?
Mobiltelefon: SonyEricsson
Mp3: Creative, 60 gb
Dator: Laptop

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Barnängen
Parfym: Issey Miyake
Medicin: -
Vitamin: MittVal Kvinna och Omega3-kapslar
Huvudvärkstablett: Alvedon

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa
Vin: Rött och fylligt
Bröd: Från bageri
Glass: Strawberry Cheesecake från HäagenDazs

HEMMA
Säng: Ikea
Lakan: Vita underlakan, och vita eller ljusa påslakan
Espressomaskin: ja,i en låda någonstans. Vi brygger kaffe.
Kylskåp: Vitt från Bosch (helt nytt)

FÄRDMEDEL
Bil: Mitsubishi
Taxibolag: Skåne Taxi
Cykel: Logan?

ÖVRIGT
Frisörsalong: Frisyrmakarna
Bank: Handelsbanken och Finn

Tjoho!

Jag vann! Och priset är ett par svartgrå jeans från nya märket Ravishing Mad  Under min dagliga dos av bloggintag ser jag att Käthe utsett mig till vinnare. Hon bloggar för tidningen Amelia, och driver webbutiken Modemecka. Jag hoppas att jeansen kommer sitta som en smäck. Gillar detaljerna såsom fickorna bak (se bilden nedan) och att midjan är högre i sidorna så att man inte får "love handles". Återkommer med bilder när jeansen trillat ner i brevlådan. Tack Käthe för en fin start på veckan!

Extra roligt för att jag aldrig brukar vinna.
Brukar du vinna när du anmäler dig till tävlingar?




Bilder från Ravishing Mads Lookbook och från Käthes blogg
.

Shaken, very disturbed

Det var den helgen det! Den kom och gick, och inte mycket blev gjort. Jag har varit trööööött hela helgen! Båda barnen har inte sovit ordentligt på nätterna och därmed inte vi heller. Men jag verkar vara den enda som mått dåligt av sömnbristen. Kul för dem - inte fullt så kul för mig.

Jag har känt mig bakis och skakis hela helgen mao. Hade varit lättare att ta om jag druckit... Så nu ska jag sova!
Godnatt, och håll även ni tummarna för att jag kan så en hel ostörd natts sömn.

Köpa annat?

Jag har hittat en väska. Med stort V.

Förra gången jag hittade en väska sucktade jag i nära ett års tid innan den var min. Det var, ja är, min efter att väldigt många kronor bytte ägare. När jag väl hade köpt den funderade jag på att lämna tillbaka den. Det tog ett par dagar att komma över det. Jag använder min Bayswater ofta och vi trivs bra tillsammans. Synd att den inte går till allt.

Vad jag behöver är en bra, praktisk och snygg svart väska. Baysen är oak-färgad. Jag har funderat på billiga väskor, väskor med en "twist", rimligt prissatta väskor och väskor för ett bra mellanpris. Men det är ju bara bleka stand ins för Väskan. Så jag får väl skärpa mig. Och åka och besöka Väskan. Se om vi är riktigt kompatibla. Och sedan då? Tja, varför kasta bort ett år till på att suckta efter något jag kan hålla...

Fortsättning följer.

Jag har ju varit nära.

Köpa tid

Jag behöver mer tid! Om en vecka börjar jag nya jobbet, och innan dess har jag en lång lista på saker jag vill ha klart. Viktigast är att jag avslutar ett projekt i egna företaget (en onlinemanual). Sedan vill jag fixa klart det nya barnrummet, köpa lite nya jobbkläder, rensa garderober, städa genom huset grundligt, bygga klart nya hemsidan till föreningen jag verkar i - tiden räcker inte till det jag listat här ens! Och listan är längre än så! Suck!

Och då poppar de återkommande frågorna upp:
- Vad gjorde jag med all tid när jag bodde i lägenhet/innan jag köpte hus/fick barn?
- Hur kunde jag tycka det var jobbigt med ett barn?

Nåja, bortsett från att jag inte hinner med allt jag vill NÄR jag vill kan jag inte klaga på min tillvaro! Men hade jag kunnat köpa tid hade jag helt klart gjort det!

En ny grej

Lillbror har börjat med en ny grej. Han stoppar ner ett finger i halsen så han får kväljningar. Som vuxen frågar jag mig själv hur kul det kan vara. Men när man är ett år är allting kul. Ett tag. När han började göra det för en stund sedan kommer jag på mig själv säga till honom. - Älskling gör inte så. Du kan kräkas. Jag hör den inre monologen - Hallå han är ett! samtidigt som han kräker. Fast han var lika glad för det. Dock var inte jag det. Han kräktes på mina stumpor! Å andra sidan kanske han inte stoppar fingrarna i halsen igen.

Shoppingtips

Rubriken fungerar både som fråga och som uppmaning. Vill du ha tips på vad du ska handla och var du kan hitta det? MiaShopping är en bra plats att besöka! Dels för att hon på ett bra sätt möjliggjort sökningar på butiker såväl som märken, dels för sin blogg.



Duktiga, driftiga tjejer bör lyftas fram!


Personlighetstest

Jag hittade ett personlighetstest i en blogg jag brukar läsa. Så jag var ju tvungen att kolla vilken personlighetstyp jag var:

Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.

Och enligt testet lämpar jag mig som:

Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.


Ny titel

Om en vecka börjar jag mitt nya jobb som Koordinator. Inser att jag inte längre än informatör mer än i mitt huvud. Informatörsyrket rockar. Hahahaha. Fast det gör det - jag har alltid tyckt om alla delar av arbetsuppgifterna, produktionen såväl som det strategiska. (Det strategiska är ändå lite roligare...)

Jag har skrivit i tidigare inlägg om det nya jobbet. Det är något nytt, och känns riktigt roligt. Och - skulle det inte vara det så får jag väl göra något annat.

Främjar frisk luft

Nu har vi ett knyttebarn. Hela familjen åkte iväg till storasysters knyttegrupp idag. Knytte är Friluftsfrämjandets namn på aktiviteterna med de lite mindre barnen. När barnen sedan blir 5 år är det Mulle.

Jag har sett fram emot att tjejen skulle börja Knytte. Men, vad jag insåg väl där - vi bor på landet. Jämte en skog. Där vi ränner mest hela tiden och gör "knyttiga" saker. (Pelle i större utsträckning än jag. Behövdes det sägas?) Mao var Knytte inte så revolutionerande. Kul social aktivitet med flera kompisar från dagis. Och nya ansikten från bygden.

Fredagsmys

Vi brukar ha mys på fredagar, s k Fredagsmys. För Storasysters del är Fredagsmys=godis.  Numera har vi inte lördagsgodis, utan en stund på fredagskvällen kommer det fram. Viktigast av allt är att hon får sitt godis i en egen skål. När fler tar ur samma skål som hon trycker hon i sig i en rasande fart. Varje gång det hänt har jag trott att hon kommer att kräkas. Det har ännu inte hänt. Så på grund av tävlingsinstikten har hon eget godis.

Ikväll startas myset med Pelles nyfångade lax. Kommer följas av lite godis till det äldre barnet och popcorn till mig.En lite mindre synd intalar jag mig själv än smågodiset.

Det här med bilder

Bloggen är i stort sätt helt bildlös. Jag ska fixa fram lite bilder. Förstår inte riktigt mitt eget motstånd. Det måste ju finnas ett - bildern uteblir ständigt! Fortsättning följer...

Duktig x 2

Nu har jag varit duktig två dagar i rad. Igårkväll ringde en kompis som bor i bygden (det heter så när man bor på landet) och frågade om vi skulle gå en runda. Hon joggade över (cirkus 1,5 km) och därefter gick vi en rask promenad på en timme. Idag valde jag att cykla till dagis istället för att ta bilen. Inte helt lätt på den dåliga, kuperade vägen. Och jag har ingen träningsvärk. Än. Kanske är jag mer vältränad än jag tror. Nä. Det kan jag inte ens försöka övertyga mig själv.

Tillägg: Styrketränade på torsdagen, vilket blir duktigt x 3. Ni som känner mig vet att motionera så här duktigt tre dagar i följd är en sällsynt företeelse. För mig.

Och så gjorde jag det igen

Jag slog till. Hade nästan förträngt att jag kollade på ett par skor i förra veckan och att de skulle fixa fram ett par i min storlek. Så när de ringde och berättade att de kommit  in var jag två minuter därifrån. Då var det bara att gå dit och prova. Det var ju Ödet. Jag skulle inte ha varit i Malmö idag, om inte mammas bil fått punktering. När jag precis hunnit in till Malmö ringde bästa svägerskan och föreslog fika. Därför jag kör upp i stan till henne istället för att styra kosan hemåt. Precis när jag parkerat (behövde inte ens leta plats) ringer tjejen från butiken.

Slutsats - allt går att motivera för sig själv. Nu måste jag bara kunna motivera det för Pelle...

Har nu beslutat att lämna tillbaka skorna jag köpte i förra veckan. Älskar dem - men de är inte speciellt sköna och går därför bort. Tyvärr. Dock "räddar" det dagens skoköp.

Uppdatering: Min kära mamma påpekade att presenten från pappa som jag returnerade kostar motsvarande skorna från förra veckan... Vad var det jag sa om rationalisering!

Oj

Nu är inte bloggen fullt så hemlig längre... Syrran gjorde idag ett inlägg på Facebook om bloggen, varpå mailen trillade in. - Har du en blogg. Svar ja. Tanken har aldrig varit att den skulle vara hemlig, utan det har bara inte kommit upp.

Trevligt att ni tittar in!
/Bina 


Hej där?

Läser någon den här bloggen? De unika besöken i statistiken utgörs av noll kommentarer. Ointressant? Oinspirerande? Eller kanske sökmotorer som på något sätt registreras?

Hur som helst - läser du så välkommen hit! Vem är du och hur hittade du hit?!

Ja eller nej

Det ligger ett par nya skor i en kartong och väntar på mig. Eller på att returneras. Beslutsvånda! Jag gillar verkligen dem! Men tre skäl för retur finns:
- hälen glappar
- foten glider fram
- hallux valgus-knutor framträder tydligt 

Jag har provat i olika storlekar och större kan jag inte ha dem. Får testa igen i morgon. Beslut måste fattas. Måste bara känna att jag verkligen kommer att använda dem. Hatar när jag råkar på grejer jag köpt och sedan inte använt. Det känns skamligt på något vis. Dekadent. Och sedan stuvar jag det längst bak i garderoben för att slippa se det. Tills nästa gång.

En vacker dag tar jag mig i kragen och lägger upp alla skamköp på Blocket.

Förtydligande

Jag ser inte alltid ut som skit. Bara på den bilderna i vårt fotoarkiv. Vilket är nog så illa... Just nu är jag jättefin. Lovar. Rutig klänning från Lindex, svarta strumpbyxor 40 den med håret i hästsvans. Dock osminkad.

Måste rusa - låter som barnen river huset!

Önskas: En snyggare blogg

Jag tror bloggen skulle bli roligare om den såg roligare ut. Inte så att innehållet skulle nödvändigtvis bli bättre, utan snarare så skulle det bli roligare att läsa. Och framför allt roligare för mig att skriva. Så hur löser jag det? Den lilla html-kunskap som jag har snappat upp en gång i tiden har fått ge plats för viktigare saker. Såsom -oj, jag kommer inte på något. Helt tomt. Tydligen blev den platsen vakant alt ett svart hål. Amningsdemensen slog till. Att jag inte ammar längre är en annan historia.

Hm, vilka färger skulle då min nya blogg ha? En snygg header iaf med bilderna jag tagit till detta syfte. Och en bra bild på mig. När jag kollar i de digitala fotoarkiven märker jag att det är jag som är familjens fotograf. Skulle det vara så att jag är med är det på en suddig bild tagen av en treåring alterntativt nyvaknat uttryck med skrynkliga/nedkräkta/fläckade kläder. Och håret! Vi ska inte snacka om håret! Se tidigare inlägg.


Yster syster på väg

Idag sticker syrran. Först till London ett par dagar, därefter till New York. För att bara hänga. I tre månader. Hade varit kul att få uppleva det! Men så är jag också tio år äldre, med två barn. Iofs kanske vi kunde hängt hela familjen i NY... Syrran - får vi bo hos dig?

Självklart kommer jag sakna henne massor, men jag tycker det är super att hon tar en time out. Hon är alltid så duktig, och går in helt i det hon för stunden gör. Så nu får hon hundraprocentigt gå in för att glida. Det kommer bli en chock för henne! Men en härlig sådan.

Vad svarar jag på det?

Jag har tänkt lägga upp bilder på mig själv. Dels i min presentation, och dels i inlägg. Insåg att det som ligger mellan mig och den tanken är mitt hår. Har ständigt dåliga hårdagar. Färgen. Och längden. Beklagade mig idag för min syster som svara att det ser helt OK ut. Kontrar med att det gör det inte. Då tar hon bladet från munnen - Men vad tror du? Du gör ju ingenting med det. Du tror att du har naturligt snyggt självfall...

Tja, som man frågar får man svar. Tack syrran. Så nu är det dags att damma av fönen, lokalisera plattången och införskaffa nya hårvårdsprodukter.  Eller ett gäng snygga klämmor och gummiband. Alternativt en hårtrimmer. Fast kanske inte det sistnämda. Än.

34

Nu är jag 34 år. Ingen skillnad mer än just att en trea blivit en fyra. Fortfarande närmare 30 än 40. Kanske är det därför jag inte känner någon åldersnoja.

Firade lite smått med vänner på lördagen. Vi var ute och åt på Lemongrass och drack drinkar på Lilla Torg. Från ett sällskap på 10 blev vi 5. Men jag tar det inte personligt. Detta var ju en utekväll och inte officiellt firande av mig. Precis som förra gången vi var ute med våra barnlösa vänner ville de gå hem först (tack och lov). Pelle ville vidare till Skeppsbron eller Etagé. Han måste lida av vanföreställningar... vi gillade inte de ställena för 5 år sedan - vad kan ha förändrats?

Hursomhelst - fick fina presenter och hyllningar. En söt klänning, en hembakad kaka och en duk från svärmor, kjol från syrran, väska från pappa, halsband från en av pappas vänner, mer kläder och en söt berlock av Pelle. Han hade suttit och pillat in bilder på barnen i den också. Jättefin! Storasyster hade ritat en fin teckning till mig. Min mamma har hjälpt mig så mycket på sistone att hon inte hunnit ut i affärena. DET är en present det! Tack mamma! Bilder kommer.

Lämpligt?

Det har införts rökförbud i Danmark. Motståndarna till detta är många (danskarna som folk gillar inte förbud och har länge skrattat år Försbudssverige - eller så har det iag påståtts). En affischkampanj mot rökförbudet har inletts. OK, jag fattar att det finns antirökare som är aningen dogmatiska. Rent av att rökare kan uppfatta dessa som sundhetsfascister. Men kampanjens budskap Gesundheit Macht Frei -lämplig parallell?

Blä!

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Och jag är en jobbig sjukling. Stackars Pelle kommer få stå ut med mitt gnäll, fixa en massa och passa upp. Trots att jag vet det och försöker bättra mig, så försvinner de goda intentionerna när sjukdomen peakar. Sorry Pelle.

Fler usla patienter därute?

Uppdatering: Mår bättre. Tror jag.

6 dagar kvar

Alla vänner - se hit! Ni har nu bara 6 dagar kvar att shoppa fina födelsedagspresenter till undertecknad. Skynda, skynda. Och som vanligt är det alltid roligt med presenter från hjärtat. Men vill ni kompensera för det går det bra med presenter från plånboken...

Hm, nu ska jag bara komma på vem det är som ska uppvaktas idag... I morgon är det min svägerska, och på onsdag fyller två coola killar 40 resp 38. Och vem är det som fyller år på tordag och fredag. Fan. Måste hitta min gamla almanacka! Vet att det är f-dagar varje dag från 1-11 september.


Arbetsrummet före

Med mycket vånda lägger jag upp bilden på arbetsrummet som det såg ut innan jag tog tag i det. Ja, jag trycker in en massa skit i hyllorna. Och ja, barnen härjar en del här inne. Därför håller jag äntligen på att fixa fint. Igen. Jag blev inspirerad av av Pethras bokhylla. Kolla så fint de har det i sin!

Uppdatering 12 sept: Fortfarande inte i närheten av klar!



Bokhyllan före rensningen. Den var vårt första stora köp till första gemensamma hemmet 1997. Foto: Ytterst privat!


RSS 2.0