Minnen väcks

I Göteborg, i solskenet väntade vi. Året var 1988 och det var dagen efter skolavslutningen. Efteråt hade jag blåmärken på ovansidan av fötterna.

Men däremellan skapades ett minne. I ett myllrande publikhav tappade jag bort övriga i mitt sällskap. Jag knuffas framåt, och plötsligt är jag meter från scenen där Michael Jackson uppträder.

Mannen har gått ur tiden. Bara 50 år gammal. Det var tio år sedan han stod på scen sist, och det var inbokat en serie framträdanden i vad han kallade sin avskedsturne. Mycket kan sägas om honom, men det jag kommer minnas honom för är musiken, moonwalken och musikvideos.

Uppdatering: Det spelas MJ på radio och TV. Medan jag sitter och minns hans repetoar slår det mig att det snart kommer rapporter om att han fortfarande lever. Att det hela är iscensatt för att ge honom lugn och ro.

Som ett skott

Idag erbjöds alla Spirits klubbmedlemmar 30 procent på hela sortimentet. Så jag gick dit, utan att hoppas för mycket. Med det menar jag att en hel del butiker skriver "hela sortimentet" eller "allt i butiken" men väljer att plocka bort varor. Dessutom kom jag efter lunchrusningen, och misstänkte att det skulle vara utplockat.

Men där, direkt innanför dörren, stod de. Så jag köpte dem. För skatteåterbäringen. Det var Ödet. 

Liar, liar, pants stolen?*

Det händer att jag råkar på människor som ljuger. Vissa ljuger då och då, andra så fort de öppnar munnen. Jag fattar inte varför människor ljuger utan anledning. Bara för att. Tror de sig själva? Tror de att folk går på all skit? Och varför fortsätter de ljuga när de blir påkomna? Igen och igen? Och sedan när allt skitit sig ljuger de ihop *galna scenarion som kastar skuld på andra, oskyldig, människor. Jag blir så trött.

Fattar att jag är vag. Jag syftar givetvis på en specifik person. Som jag nu lägger energi på igen. Nu blev jag trött på mig själv!

Tjoho

Skattepengarna finns på kontot! Jag vidhåller - det känns som en gåva.

Till stor del beror det på att vi inte jämkar våra huslån, och att vi båda kör 6 mil tur och retur till jobb dagligen. Helt klart en nackdel att bo på landet utan kommunala transportmedel. Dags att göra slag i saken och köpa hybrid!

Årets present

Pelle fyller år på fredag. Presenten är avklarad. Den är både inhandlad och överlämnad. Jag är inte bra på presenter. Eller rättare sagt -  jag är bra på spontanpresenter, och därför får jag idétorka när det är måste-köpa-present-dagar.

Förra året försökte jag involvera storasyster i presentinköpet.
Då lät det så här:
Mamma: Vad ska vi ge pappa i present?
Storasyster: En grön present.
Mamma: Vad ska det var i?
Storasyster: Hmmm (tänker). Klämmor!
Mamma: Men pappa har inget hår.
Storasyster: Var tog pappas hår vägen?

Tja, den som det visste. Kanske en framtida presentidé;-)


VA Bra

Idag vabbar jag. Och lillebror sover och sover. Hade varit kul om han gjort det på nätterna!

Men det ger ju mig en massa egentid. VABbra va?

Kanske har någon saknat mina inlägg? Det visar sig.

RSS 2.0