Snyftare

Känner du till filmen The Notebook? James Garner berättar en berättelse om ett ungt par för Geena Rowland, som han har nedskrivet i en anteckningsbok. En snyftare.

Så när jag går där i bokhandeln och ska hitta min fjärde pocket (det är ta fyra betala för tre) ser jag The Notebook i hyllan. Bredvid står en hel hop med böcker från samma författare. Så jag tar en och går mot kassan.

Boken handlar om en ung tjej som tillsammans med sin lillebror ska spendera sommaren hos sin pappa. Det är första gången de besöker honom sedan föräldrarnas skilsmässa tre år tidigare. Flicka träffar pojke. Hot mot deras lycka. Sorgliga saker. Död. Givetvis gråter jag.


Icke-boktips

I stugan tog jag mig även igenom Sara Kadefors Borta bäst som jag hört mycket gott om. Den var ine dålig, men jag gillade inte huvudpersonen och hade svårt att komma över det. Jag ville i all fall tycka synd om henne. Kvinnan bodde i sin bil och åt andras rester i restaurangen på IKEA varje dag. Men det gick inte. Därför blir det ett icke-tips från mig.



Boktips

Under semestern försöker jag läsa en del, och under stugvistelsen i Småland hann jag ta mig igenom Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Under tiden jag läste den tänke jag på Arto Paasilinna och att det fanns likheter med Forrest Gump hur historien framskred. Tydligen är det har flera andra gjort samma kopplingar. Hur som helst - jag fann den underhållande. Rekommenderas. 


Summerad onsdag

Humör: Bra
Gjort: sovit länge, slappat, varit på IKEA, städat
Planer: Sova
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: Solsidan
Läser: Presidentens hustru
Dricker: -
Äter: -
Bästa: en del saker på listan har blivit avbockade idag
Sämsta: att som vanligt var hälften av det jag skulle ha slut på IKEA
Barn: busiga, kiviga och keliga
Väder: varmt och kvavt

Första semesterveckan - check

Då var den första av årets totalt fyra semesterveckor avverkad. Veckan spenderades i Småland i en röd stuga med vita knutar. I grannstugan bodde traditionsenligt svägerskorna med sina barn och män. Nedan för slänten låg sjön, med brygga och båtar. Idyllen total.

Sju dagar senare packade vi bilen i hällregn för att få komma hem så snabbt som möjligt. Bitterljuvt är årets smålandsvecka förbi.

Hem ljuva hem! Storasyster trodde farmor hade städat hennes rum när vi var borta - det var ju så fint där inne... Tydligen matchade inte det hennes minnesbild. Inte heller det att fadern städade med henne dagen innan avfärd.

Lördagen i korthet

Humör: Förväntansfull!
Gjort: sovit länge, shoppat, grillat i sällskap med nära och kära
Planer: behälla den härliga semesterkänslan som infunnnit sig
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: Dottern som "läser"
Läser: Presidentens hustru
Dricker: vatten
Äter: popcorn? Det blev inga igår...
Bästa: haft en toppen dag
Sämsta: att cancer finns!
Barn: friska och glada
Väder: varmt och kvavt

Dagen i korthet

Humör: Bra!.
Gjort: jobbat, försökt stukturera upp så jag vet var jag ska börja efter semestern
Planer: fixa, fixa, fixa. Städa, tvätta, packa, kompletteringhandla så att jag kan slappa sedan.
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: Barnen som vill ha popcorn
Läser: Presidentens hustru
Dricker: snart rosé
Äter: popcorn?
Bästa: semestern är här
Sämsta: förstår intefrågan
Barn: friska och glada
Väder: varmt

Nu så II

Nu är det semester! Pelle har redan tjuvstartat genom att arbeta hemma förra veckan, och genom att sluta tidigare idag. Själv har jag haft darorhaveri och andra missöden på jobb under veckan så jag fick börja semestern med lite övertid. Och ändå ligger det ett berg av jobb på andra sidan semestern...

Fast nu är jag ledig! Lite rosé och slänga mig i utemöblerna tror jag. Maken har redan slumrat till där (utan inflytande av alkoholhaltigt).

Nu så

Jag vet inte hur många gånger jag läst i bloggar, eller för den delen skrivit i min egen, att det kommer bilder bara jag hittar sladden till kameran. Nu har jag köpte en liten pryl som gör att jag slipper leta sladd. Och som gör överförandet av bilder betydligt smidigare. Hello pryl!


Här är min nya pryl - en minneskortläsare. Troligen har ALLA redan en sådan. Men om så inte är fallet kan du hitta en på närmaste Kjell&Company.

Dagens pärla*

"Falafel! I går åt jag en falafel. Den var jättegod."

* Josefines pärlor på morgonpasset P#

RSS 2.0