Allsång

Mel: Jag är en liten undelat

Jag är en liten huligan, mera vild än tam
jag är så liten, jag är så liten men gör stor skada
Jag hittar på bus varenda da´, och jag är alltid så gla´
jag är så liten, jag är så liten men gör stor skada

Sjung med mig!

Efter lillebrors framfart
Bild på gamla datorn. Den nya inhandlades lägligt... Nio (9!) tangenter är bortpillade eller lösa.

Uppdatering - projekt packa

I väntan på en större väska packar jag husapotek o dyl.

Mecka mammas megaväska

Det tar längre tid än jag trodde att packa. Nästan klar med barnens grejer. Pust! Härnäst blir det mina kläder och toalettartiklar. Det kommer ju gå som en dans... Eller inte.

Tillökning

Igår kom Pelle hem med en present. En liten en. Som börjar på och slutar på E. Nämligen en Eee.


Bild och dator kommer från Siba.

Livet på landet

Det är annorlunda. Livet på landet är inte som livet i stan. Inte mitt iaf.

Jag är uppvuxen i centrala Malmö. Mina föräldrar lekte med tanken att köpa hus, men de hittade inte det perfekta huset. Och de trivdes bra med att bo mitt i smeten. Det gjorde jag med.

När jag var i början av min (första) graviditet hittade vi vårt hus. Det var en vacker seneftermiddag i början av september. Trädgården var fantastisk. Stora ytor. Jag kunde se framför mig hur våra barn sprang omkring och lekte, barfota med vännerna. Idyllen liksom! Sa jag att jag var gravid? Hormonerna!

Här hälsar man alltid på folk man möter. Till fots, på cykel, till häst eller körandes i bilen. Oavsett. Det minsta är att lyfta handen till en hälsning. Det är bara sta-boa (stadsbor) som inte gör det.

Vidare finns det en stolthet över bygden. Och en önskan att verka för förbättringar. Bygdeföreningen arbetade hårt för att vi skulle få bredband. Alltså måste man ju vara med i bygdeföreningen.

Tidsoptimist,igen

Loggade in för att skiva ett inlägg. Fick en glimt av ett par visare i ögonvrån. Hoppsan! Nu måste jag iväg på möte med övriga ordföranden i föreningarna häromkring (bygderådet, sockenråd mm). Glammigt värre!

Seeya!

Vardagstrist

Sjukt trött. För att summera:

    Barn som inte sover på nätterna 
    gå upp halv 6 
    rotfyllning i gryningen 
    jobba 
    dagishämtning   
    hemmafix
    laga middag 
    ordna inför styrelsemöte 
    hålla styrelsemöte
+  och andra saker jag är för trött för att minnas 
    trött Bina.

Morgondagen bjuder på bilbesiktning kl.7. Suck.

Optimist?

Jag fick en förfrågan om att ordna en konferensresa till Malmö. Varför inte tänkte jag och insåg sedan att det kan bli knappt med tid. Ännu en sak som måste styras upp innan semestern. Fast just nu måste jag styra upp mina barn!

Litet inlägg

Dagarna går så fort! Och jag hinner inte riktigt med. Uppdatera bloggen finns ständigt på listan, men först kommer ju barnen och det dagliga. Och jobbet ju. Kanske kan jag blogga från Thailand... Dock tar vi inte med dator. Med alla blöjor och vällingpaket finns det knappt plats för kläder. Å andra sidan finns det plats i väskorna på vägen hem... Någon som vet hur shoppingen är i Kaoh Lak? Jag menar om jag nu inte kan packa tillräckligt med kläder;-)

Gamigt värre

Kommer du ihåg gammarna i slutet på filmen Djungelboken? Konversationen?
- Vad ska vi hitta på?
 - Vet inte.
- Vad ska vi hitta på?
- Vet inte.
- Så vad ska vi hitta på?

Samma konversation har ägt rum här hemma. Vi vill göra något, men vet inte vad. Efter ett antal runder brukar det bli ingenting. Men en ganska bra dag ändå.

Vad ska du hitta på?

Uppdatering: 14.19 och fortfarande ingenting.

Suck

Det är lördag. Det är kväll. Zappar febrilt. NÅGOT måste väl ändå finnas att se på. Något som inte inkluderar mer eller mindre kända människor som sjunger/dansar/skrinnar följt av en utröstning. Jag vill inte se mer sån skit! Var kan jag ringa för att rösta bort programmen?

Hallå ansvariga - fram med en vettig tablå!

Bullerbyvadd

Idag har jag varit ledig. Från jobbet. Jag använde ledigheten till att föräldratjänstgöra på vårt föräldrakooperativ. Hos oss har alla familjer ett fyratimmars-pass i månaden. Det är inte alltid det känns jättekul när jag ser i kalendern att det är dags. Men väl där är det bra. Jag känner alla barnen  vid namn, och jag vet vad alla föräldrarna heter (35 barn, 24familjer). Och för att tuta egna hornet lite mer - jag tror nog jag kan pricka in dagisbarnens syskon som INTE går på dagis. Det är en av många fördelarna med att ha barnen på ett dagis där man som förälder är delaktig och har insyn.

Här råder Bullerbykänsla. Alla barnen bor i hus med trädgård, med båda föräldrarna under samma tak. De flesta har hund/katt/kanin/marsvin. Och sedan finns det familjer med hästar, kor, får, höns, grisar mm. På gruppbilden taget av barnen i höstas står den ena lintotten uppradad efter den andra. Det är inget genomsnitt över samhället i stort. Det känns lite konstigt att mina barn växer upp i en miljö som är så homogen. Men, som Pelle ofta påpekar, de möter verkligheten tids nog. Det kan inte vara fel att ge dem en trygg miljö att växa upp i. Vadderad liksom.

Status Que

Jag har mått konstigt större delen av dagen. Gårdagen var inte heller inte bra, men jag mår inte som jag gjorde då. Först trodde jag att det var bristen på kaffe (har druckit flera koppar om dagen under ledigheten). Efter kaffet mådde jag sämre, och efter lunchen ville jag hem för att kurera mig.

Sedan avtog det, för att komma tillbaka. Vad är det jag (nästan) har?

Uppdatering: Ordningen är återställd. Aunt Flow... Hur kunde jag missa det?!

Onsdag

Tillbaka på jobb. Vet inte hur många gånger jag kliat mig i huvudet och undrat vad mer jag måste ta tag i. 2008 känns långt borta. Kanske kommer jag på mer under lunchen...

Tisdag

Humör: är bra. Mår lite kass dock
Gjort: ingenting.
Planer: vaccinera familjen. Blir i morgon istället
Ser på: datorskärmen. Tidigare ett Veronica Mars-maraton påt våan
Lyssnar på: tystnaden. Ah välling!
Läser: En bit av mitt hjärta. Julklappsbok anno 2007. Tagit paus, eftersom jag inte riktigt fångats av den.
Dricker: kvällste om en stund
Äter: inget mer troligen. Är iofs sugen på popcorn.
Bästa: är att det varit en skön dag
Sämsta: att jag känt mig dålig
Barn: är med Pelle
Väder: kallt!

Måndag

Humör: OK.Liite irriterad (läs planer)
Gjort: ätit frukost, hängt med barnen
Planer: lekdejt för storasyster och mej med min kompis och hennes dotter. Men jag får inte tag i henne...
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: tystnaden. Vad är fel?
Läser: En bit av mitt hjärta. Julklappsbok anno 2007. Fortfarande.
Dricker: kaffe
Äter: lunch om en timme
Bästa: känns som det kan bli en skön slapp dag hemma
Sämsta: att min kompis inte hör av sig och att det är bara två korta dagar kvar av ledigheten
Barn: tittar på Lazytown på TV med sin pappa.
Väder: är kallt med sol. Kan bara vara bra!

Minus till plus

Det blev en runda på stan i går. Stan är lika med Malmö. Eller lilla Köpenhamn. Fler danskar i city än man hittar på Ströget! Hittade ingenting kul (kanske har danskarna köpt allt). "Min" kjol var fortfarande inte på rea. Jag kan ju köpa den till fullpris, men det är lättare att motivera kemtvättsköp med 40-procentig prissänkning... När jag kommer hem och slår på datorn ser jag att den reas på nätet. Tjoho. Eller nej. Min storlek är slut.

Eftersom rean var ofyndig koncentrerade jag mig på trevligare saker - fikade med svägerskan. Tekniskt sätt så är hon inte min svägerska (de är inte gifta). Flera har påpekat att det krävs att man blir ingift INNAN man kan tituleras svåger/svägerska. Men det är bara en tidsfråga. Så hon är min svägerska. Punkt.

En gång ingen gång...

Igår åkte jag  till gymmet. Det blir två pass i samma vecka, vilket ju gör mig till värsta träningsfreaken. Eller inte;-)

Årets andra dag

Ett nytt år! Gårdagen spenderade jag med att ta det lugnt hemma med familjen. Efter lunchen gick vi en lång runda och fyllde lungorna med den kalla, friska luften. Solen lyste och livet kändes allmänt bra. Vi var inte de enda i bygden som var ute. Träffade en av brorsans vänner, och vips var vi med vildsvin. Eller rättare sagt vi (Pelle alltså) beställde. Han tar emot fler beställningar. Sugen?

Stod och pratade en lång stund med en annan familj från byn. Föräldrarna är väldigt trevliga, och deras barn är så söta. Reklambarnsöta. Hur som helst - vi hade en riktig kvalitetsdag tillsammans! En härlig mjukstart på det nya året.

Idag, årets andra dag summera jag:
Humör: är bra.
Gjort: ätit frukost, surfat och myst med barnen
Planer: massor!
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: hur lillebror busar i sovrummet. Hans pappa ligger i sängen, och han springer runt och tänder/släcker lamporna och tjuter av glädje.
Läser: En bit av mitt hjärta. Julklappsbok anno 2007.
Dricker: snart kaffe
Äter: lunch ute idag. Ska till stan och träna.
Bästa: är att det är ett par dagar till hemma innan det är dags att börjar jobba igen. Och det är nu inte länge till vi reser till Thailand.
Sämsta: är att jag inte sovit så bra
Barn: lillebror springer omkring i mina pumps ivrigt påhejad av storasyster
Väder: är kallt! Men solen bryter igenom.

RSS 2.0