Veckoslut

Sååå seg. Vi firade jul hos svärfar idag. Jag tyckte att jag var hyfsat pigg när jag vaknade i morse. Ingen baksmälla heller. Men våra barn var VÄLDIGT aktiva idag och större delen av tiden gick åt att jaga lillebror och/eller trösta storasyster. Han var i högform och hon var inte i form alls. Trots att Pelles systrar gjorde sitt yttersta för att underhålla våra barn så var det mot slutet en plåga.

Nu ska jag krypa ner under filten i soffan med en kopp te. Skönt att jag tog ledigt från jobb till efter nyår! Verkligen slut nu!

Vad har du hittat på?

Pelles pöl

Ni som känner mig och maken vet att mycket tid lagt på vår damm. Pelles tid alltså... När vi flyttade hit var dammen helt igenvuxen.  Nu har vi en stor vattenspegel, inplanterad fisk och kan bada på somrarna och skrina på vintrarna. En damm är ju bra till så mycket... Säljaren har uttryckt sin beundran över vad Pelle åstadkommit när han tittat in. Och det är fint, och finare ska det bli. Pelle har nämligen beställt grävning så snart de har tid att komma.

Fördelen som jag ser, förutom att det gör Pelle glad, är att myggen borta. Första sommaren i huset kunde jag under en tid inte gå ut (får allergiska reaktioner av myggbett). Numera har vi inte stillastående sumpvatten där mygglaverna kan få vara ifred. Med fisk i dammen och uppsatta fågelholkar löser naturen det åt mig. Så vi är vänner - dammen och jag.

Vår damm 2008
Vår damm. Naturens eget DDT.

Lördag del II

Efter att Pelle och jag skiljts åt begav jag mig österut för att hänga med S. Vi spenderade ett par timmar med att uppdatera oss. Sedan promenerade vi bort till Möllan och Ölcaféet. Utanför väntade R. Snart anlände även M. Vi satt där ett tag, sedan blev det en runda runt efter ett bättre ställe. Vi hamnade på Hilton. Det var länge sedan jag skrattade så! Jag saknar dem alla!

För tio år sedan hängde vi massor. Sedan emigrerade de en efter en. Och kvar blev jag. Mycket har hänt sedan dess - utbildningar, jobb, barn, pojkvänner/makar. Och nya vänner. Men dessa toppentjejer, som jag lärde känna i gymnasiet/högstadiet, är på något sätt sig lika. Det lätt att ta vid där vi slutade. 

Tack för igår tjejer! Och maila bilderna!


Lördagen del I

Vi tog barnen och åkte in till Malmö igår. Tanken var att storasyster skulle vara hos mormor och lillebror med oss. Det slutade med att båda barnen var hos mormor tillsammans med sin moster. Pelle och jag var barnfria ett par timmar. Efter att ha letat parkering i cirkus 40 minuter, styrde vi mot affärerna. Spirit, iisa, Issue, Factory, Mitt Hansa och sedan ner till Triangeln igen. Det blev en "snabbfika" på Heavens. Tog en evighet för dem att sätta ihop en macka. Sedan pep inte den lilla dosan. Och det tog lite tid innan Pelle gick bort och frågade om mackan inte var klar en. Det var den. Och kall.

Det blev inga inköp alls. Fel storlek, eller fel pris... Har ju span på en väska och ett par stövlar som inte reades. Hursomhelst - trevligt att ha en stund med Pelle och bara vara vi två!

Lördag

Humör: är på topp. Har en massa kul framför mig idag.
Gjort: ätit frukost. medlat mellan barnen, blåst på onda ställen,
Planer: massor!
Ser på: datorskärmen. Och mina sötnosar som gullar på golvet framför TVn
Lyssnar på: hur storasyster pussar lillebror. Igen och igen.
Läser: bloggar och sydsvenskan på nätet (orkar inte gå till brevlådan)
Dricker: te, snart kaffe
Äter: nog en pepparkaka eller två till det. Frukosten är redan avklarad,och det är en timme till lunch
Bästa: är att jag ska träffa S och R ikväll. Tjejkväll! Båda är numera utvandrade och vi träffas sällan.
Sämsta: att jag inte kan hinna med allt och alla jag vill. En annan utvandrare N, är i landet med barnen.Men vi har inte fått till det än.
Barn: leker fint/ser på TV
Väder: är grått och kallt. Av den tjocka frosten att döma. Brr.

Reafynda?

I morgon börjar rean. Min inbox är full av lockande mail om olika reasatser och klockslag. Till exempel är jag vip-inbjuden till MQ klockan 7. Skojar de?! Butiken är full med trista plagg som inte blir roligare ens med 70-procentig prissänkning. Hur vippig känner jag mig när jag måste upp långt innan grynning för att "fynda"?

Däremot är jag lite lockad av att åka till iisa som har en massa fint. Men svärmor har bjudit in till julfirande hos sig kl. 11. Kul att umgås, mindre kul med julmat. Är redan less. Och i helgen är det jul hos svärfar. Hoppas, hoppas de skippar julmaten. Vill jag få i mig en massa fett och salt käkar jag chips! Mmm chips. Såna har jag i skåpet... Hörs!

Vår dag

12 år sedan. Ja, idag är det tolv år sedan jag och Pelle träffades. Av en slump hamnde vi på samma förfest juldagen 1996. Vi drar vidare till KB allihopa, och där kommer han fram och snackar. Han får mitt telefonnummer och resten är historia. På juldagen 2001 byter vi ringar i Branäs i Värmland framför släkten.

Sedan vi gift oss har vi sagt att vi firar bröllopsdagen som vår dag istället. Men Pelle fick ändå en liten present dagen till ära. Nämligen två biljetter till Batra och Robin när de kör sin stå upp-turne i mars. Så egentligen är det en present till oss, en dejt med barnvakt och allt.

Min jul

I år firade vi jul hemma. På morgonen fick barnen vars en leksak i sin julstrumpa, en ny tradtion från och med i år. Sedan städade vi och fixade de sista grejerna. Vi trodde att de första gästerna skulle komma vid kring 15-tiden. Men av olika anledningar blev de sena. Vi blev Pelle, jag och barnen, min mamma och syster till maten. Min mormor kände inte att hon orkade, så idag (juldagen) åker vi dit. Vid 19 cirka anslöt sig min bror, hans flickvän och hennes föräldrar. Även Pelles mamma och hennes kille kom. Kort därefter gjorde tomten entré. Storasyster var inte det minsta rädd för tomten i år. Lillebror däremot var det! En stund iaf.

 Barnen fick en massa fint av våra gulliga släktingar. Lillebror älskar sina verktyg, leker med sitt tåg och teletubbies-badfigurer. Storasysters bondgård kommer de båda ha roligt med framöver och pärlorna har redan resulterat i ett halsband. Av sin moster/gudmor fick hon en pimpad ficklampa (egenpimpad efter det att syrran inte hittat en kul i affärerna). Danskjolen och dansskorna (storasysters egna ord) kommer väl till pass med alla de kommande släktkalasen.

Jag och Pelle sa att vi inte skulle byta presenter i år. Men jag fick en morgonrock i frotte som jag ville ha. Och Pelle fick en cardigan, bok och sopkvast med skyffel (som han tjatat om att vi -jag alltså - måste köpa).

Det fanns bara toppengrejer under granen. Själv fick jag en I-hjärta-NY-tröja som syrran köpte när hon var i New York som jag önskat mig. Ett Rachel Leigh-armband (gillar hennes armband) från min uppmärksamma bror och hans söta tjej. Perfekta svarta kjolen av mamma.

Tack kära släktingar för en härlig julafton! Och alla vänner/släkt och gulliga besökare därute som läser bloggen hoppas jag har haft en fantastisk start på julfirandet! Och att ni får möjlighet att varva ner och bara mysa!

Nu är det jul igen!

Julefriden har inte riktigt infunnit sig, men vi har tagit det lugn hela morgonen. Jag hade velat fixa en annan klapp till storasyster - det känns som vi (jag alltså) köpt fel dockhus. Hittade ett jättefint som jag blev förälskad i och som jag tror lilltjejen också gillat. Men blev det att någon annan skulle köpa dockhus till henne, och då blev jag mer praktisk. För praktiskt kanske. Pelle tror inte det blev rätt heller.  Men det visar sig.

Uppdatering: Trots att vi sprang runtoch städade/fixade mycket mer än vi beräknat så blev det en skön julafton. Så fort maten var framdukad var det JUL. Och sedan flöt det på bra. Lillebror älskade sina "verktyg" och storasyster gillade också sina klappar. Vi beslöt att inte ge henne dockhuset, vilket känns bra. Inte minst med tanke på allt annat hon fick.

Nu ska jag plocka undan det sista och krypa upp i soffan bredvid Pelle. Hoppas att du också haft en bra julafton!

Dagen innan - minuter kvar

Bara minuter tills det är den 24 december. Dagen är efterlängtad. Länge försökte en liten flicka hålla sig vaken för att inte missa tomten. Att vi sagt att han BARA kommer när alla barn sover passerade helt förbi.

Jag åkte in till Malmö för att köpa de sista klapparna och maten för de kommande dagarna. Eftersom jag är nu trött, trött, trött så går en massa tid till spillo när jag inte riktigt får ihop det. Sällan har jag varit en så ofokuserad shoppare! När jag åkte hemifrån hade jag rutten lagd. Men det var bortblåst någon timme senare.

Nu har jag nästan slagit in alla klapparna. Dags att sova!

God Jul!
/Bina

Två dagar

Mindre än 48 timmar tills tomten kommer. Eller nej. Han kommer ju efter Kalle. Så vid 16.30 cirka  - vilket blir om cirkus 55,5 timmar. Men det gör det inte mycket mindre snart! Helgen gick åt till att finlira i storasysters nya rum, klä gran och få mat på bordet ett antal gånger.

På lunchen ska jag ut och panikshoppa en massa onödigheter precis som alla andra. Följt av en snabb runda till efter jobbet. Därefter möter jag Pelle och barnen för att fixa pass. Sent ut - jag - aldrig!

Sedan styr vi mot gammelmormors hus för en julskinksmacka innan vi kan komma hem till den egna längan igen.


Tralla la la lala

Granen står så grön och grann i längan, granen står så grön och grann i längan tralla la la lala tralla la la lala lalaa*


Och tre fjärdedelar av kulorna är på den nedre hälften. Och samma sak gäller glittret. För det är vackert med mycket glitter säger treåringen med ögon som glitttrar i kapp. Hennes mamma försöker omfördela glittret mer jämt när hon vänder ryggen till. Sedan tänker mamman att vad gör det om hundra år? Stjärnorna i dotterns ögon trumfar känslan av att någon glitterkräkt över granen.

*Tondöv? Svar Ja!


Bloggfest

Detta är mitt 200:e inlägg i bloggen. Och därmed det mest meningslösa hittills. Ytterligare en sak att fira!


Tre dagar

Tre, nästan två, dagar kvar till jul. Helgen gick snabbt. Vi är nu klara med storasysters rum! Tjoho! Målade sista stryckningen oljefärg på golvlisterna igår. Idag spikades det kvartslist, torkades golv och planerades inredning.

Vi hann/orkade inte ta in granen igår. Pelle är just nu ute och hämtar in den. Han kommer att tycka att jag 1. borde ha valt en mindre gran (den kommer slå i taket) och 2, en mindre yvig (den är tät som en Disney-gran).  Undrar varför han dröjer så... 

Jo, idag har storasyster varit och lekt hos en kompis - lekdate utan mig. Det gick sådär. Hon lekte mest själv.


Fyra dagar

Oj, vad tiden springer iväg. Fyra dagar till jul. Och jag har bara handlat till Pelle och brorsan. Ingenting till storasyster och lillebror. Eller min syster, mamma och mormor. Pappa firar inte jul (han  säger det varje år så numera köper jag inga klappar till honom). Syskonbarn klara (vi byter begagnade leksaker i år), svärmors är inhandlad (svägerska som fixat), och svärfar får whiskey som vanligt. Pelles småsyrror måste vi handla till - mitt ansvar - och lillebror och hans tjej i USA har fått ett litet paket (Pelles ansvar). Pelles mormor och morfar ska med på shoppa-listan. Någon glömd?

Listan är:
Mamma
Syrran
Brorsans tjej
Mormor
Barnen
Småsyrrorna
Mormor och Morfar
Något litet till brorsans tjejs föräldar

Det bör jag klara. Fast jag måste verkligen städa idag. Och handla gran!

Ordningen återställd

Vår resa blev inställd pga finanskris. Det var iaf vad resebolaget Solresor uppgav. Men semstern är redan beviljad, alla är  redo att lämna ett kallt Svedala bakom sig, så det hittades en ny resa. Utbudet är betydligt mindre när man försöker hitta en resa för 6 vuxna och 5 barn så här nära avresedatum. Mycket är alldeles för dyrt! Men mina duktiga svägerskor gjorde det. Thailand here we come - Försök 2!

Psst: Jag var helt klart OK med en vecka på Kanarieöarna. Mindre resväg, och mina fördomar till trots - jag har ju faktiskt aldrig varit där. Bara det är behagligt varmt och barnvänligt...

Neeeej 2

Min svägerska ringde. Resebolaget ställer in vår Thailandsresa med hänvisning till någon paragraf. Det var för få bokningar - ett resultat av finanskrisen. Jaha. Någon som har tips om en resa för 6 vuxna och 5 barn? Avresa om en månad, och borta i två veckor? Och inte allt för dyr. Den andra resan beställde vi i våras och fick finfin rabatt och lyxigt hotell.

48 fakta

1. Var hittade du den här listan? Hos Alexandra
2. Var är du född? Malmö
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Ny version av Java
4. Vilken är din favoritrestaurang? Lunch tror jag Årstiderna (i Malmö)

5. När badade du i en pool senast? i somras
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Ja, i låg- och mellanstadiet

7. Hur många barn vill du ha? Två (som jag har)
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Hm, dansband kanske
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Tror det.

10. Vad har du för TV-kanaler? Canal Digitals tilläggsutbud (familjepaket)
12. Har du busringt någon gång? Svar Ja

13. Har du fått felparkeringsböter? Inte än...
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Inte så lockad faktiskt
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Tobago
16. Har du en egen trädgård? Ja, en stor en
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Läser de i Sydsvenskan ibland. Family Blues är rätt träffsäker. Men favorit vet jag inte...
18. Kan du alla orden i nationalsången? Nej
19. Badkar eller duschkabin? Dusch, har inget badkar inomhus (badtunna ute)
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Står helt still - kommer inte på en enda titel
21. Favoritpizza? Med pepparoni
22. Chips eller popcorn? Popcorn. Men inga mikropop - det går bort!
23. Vilken färg på läppstift använder du? Cerat, allt glowshine från Loreal
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej

25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej
26. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jag och två kollegor bjöds på lunch på Razoir av ev framtida samarbetspartners. Åt viltfärscannelonis med svamp och spenat
28. Favoritchoklad? Marabou Mjölkcholkad, kylskåpskallt eller tryfflar. Mmmm
29. När röstade du senast? Häromdagen, på plazakvinna.com.
30. När åt du en hemodlad tomat sist? I höstas
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Ja
32. Är du bra på matlagning? Sådär.
33. Klarar du att tanka själv? Ja - kan inte alla det?
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?  Nej
35. Pepsi eller Coca Cola? Coca Cola, men jag försöker att inte dricka läsk
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja
37. Vad var det senaste du handlade? Mellanmjölk
38. Har du kräkts offentligt? Ja, senast var när jag väntade storasyster.
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Väljer kärlek, fast en extra slant hade inte varit fel.
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Nja,
41. Har du ringt något betalnummer? Ja, för att stödja en god sak
42. Kan man vara vän med sitt ex? Säkert. Jag har inte kunnat det.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Pelles morfar
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Nope - skallig.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? "Hej du har kommit till Förnamn Mellannamn Efternamn på Företagsnamn. Jag kan inte svara just nu, så lämna ett meddelande så återkommer jag."

46. Vad har du i din väska? Plånbok, nessesär, borste, nycklar, pennskrin, med pennor och visitkort usbminne, mappar, mobil och handsfree, kalender,handskar, mössa, ordförandeklubba (hade styrelsemöte igår och glömde ta ur den i gårkväll), tablettask  och ballonger (för ev kris med trötta barn).

47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Dricker en kopp te med min man
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag snart är ledig


Neeeej

Jag var så nöjd. Efter upprepade försök lyckades jag klicka hem hela garderobsväggen med inredning. Bäst av allt - det skulle levereras hem den här veckan. Sedan får jag ett mail där IKEA säger att det datumet var preliminärt. Det datumet som gäller nu är om en månad. Men jag vill ju ha det NU! Innan jul så att jag kan få undan allt som dräller runt för att de saknar någonstans att stoppas undan (skräprummet är numera tömt, målat och redo att inredas).

Och jag är inte ledig och kan lägga en massa tid på att skruva ihop skiten i januari. Jag är ledig NU. Eller rättare sagt om en vecka och två veckor framåt.

Efter att ha pratat med kundtjänst, så fick jag alternativet att avbeställa och hämta själv. Vilket var precis det vi INTE ville. Ska kolla med Pelle när han kommer hem - julbordstider...

Själv lutar jag åt att avbeställa och hämta själv. För två år sedan beställde vi en soffa i november månad. Leveranstiden var satt till januari. I januari ringde de och sa februari. I februari ringde de och sa mars. I mars ringde de och sa april. I augusti kom soffan. Vid det här laget trodde vi att det inte skulle komma någon soffa. Någonsin. Det var som den där historien om mannen som beställde en rock hos skräddaren "Det bidde inga rock." "Vad bidde det då då?" "Det bidde ett parbyxor". Veckan därpå blir det inga byxor, sedan ingen skjorta, sedan inga vantar och tillslut är svaret "Det bidde ingenting".

Tisdagen nedbruten

05.20 vaknade lillebror
05.30 dracks det välling i soffan
06.00 började barnprogram på TV
06.20 började huset skaka
06.21 störtar Pelle ut ur sovrummet
06.35 äter jag frukost
07.35 sätter jag mig i bilen
07.35 hör jag på radion att det faktiskt var ett jordskalv
09.00 snackas det jordskalv vid fikan på jobb
14.00 slutar jag jobba
14.15 ringer Journalisten och vill komma hem till oss
15.00 barn hämtas på dagis
15.15 hemma. Journalisten redan på plats
16.45 ensam med barnen
17.15 dags för middag
17.45 Journalisten ringer och läser upp texten
18.00 skrivs det här inlägget

Shaken, somewhat disturbed

Lillebror vaknade 5.30 i morse. När han lutade sig över mig och pussade mig på kinden visste jag att det var kört. Det är nämligen det som visar på att han är på G. I ett huj är han ur sängen och iväg. Mot leksakerna, soffan och TV:n. Där sitter vi och har det mysigt när plötsligt hela huset skakar. Min första tanke är att godset håller på med något som gör att stora bandvagnar kör förbi. Pelle kommer utspringande från sovrummet och tittar ut. Det är becksvart och han ser ingenting.

Nu är jag skakad och irriterad. Hallå skolan! Varför fick jag lära mig att det är säkert att bo mitt på en kontinentalplatta som vi gör?!

Uppdatering: Nu har vår vän Journalisten varit här med fotograf. Tydligen bor vi i epicentrum. Jag hade inte ställt upp om det inte varit en vän till oss som frågat.

Egenkär?

Att det ska vara så svårt att hitta julklappar! Till mig hittar jag massor! Och det är dessutom rea överallt! Ni vet "en till dig och en till mig"? Fast det blir mer en till dig, fyra till mig... Igår var jag på Novalund med min kompis E. Det blev tre påsar. Till mig. Och jag hade lätt kunnat köpa mer! *

Idag spenderade jag igen. Och igen var det till mig själv. Sängkläder. Som jag faktiskt behöver nya och fräscha. Har tittat på den under hösten och nu reades de givetvis. Kortet kom fram. Undrar om Pelle kan tänka sig det i julklapp.... Hm, tål kanske att tänkas på. Och svaret är nej. Han läser inte bloggen.

*Jag köpte iofs tre klädesplagg till storasyster...

Uppdatering: Jag tror inte Pelle ska få sängkläder i julklapp. Det öppnar upp för en hel massa saker framöver. Som att jag kommer få fiskerullar, utombordare eller varför inte ett par ton grus. Det sistnämda var förövrigt förra årets julklapp. Hans. Inte min.

Ytterligare uppdatering: Givetvis fick Pelle 8 ton grus för att han ÖNSKADE sig det.

Ny vecka, nya tag?

Jag hinner inte riktigt med allt just nu. Så bloggen uppdateras därefter. Men i morgon är ju en annan dag...

Ha det gott - vi hörs när vi hörs!

Snart...

...är det jul.
...får jag träffa syrran igen. Hon är nu på rätt sida atlanten.
...sover även storasyster.
...sover även jag.
...återvänder S till landet för att hälsa på föräldrar, bror och brorsbarn och vännerna. En av dem är jag.
...är jag ledig.
...ligger jag i solen.
...shoppar jag julklappar med E.
...tränar jag igen. Drog runt på stan och tappade tiden. Oops, gymmet hann stänga...
...kommer ett nytt blogginlägg.

Skoköp, igen

Så köpte jag skor igen. Sprang en runda på stan på lunchen. Hann med åtta skoaffärer. I den åttonde skoaffären hittade jag ett par stövlar som jag kände funkade. Sista paret och på rea. Lika bra att köpa tänker jag och halar upp kortet.

En vanlig tisdag

Humör: Bra.
Gjort: av med pengar på lunchen, före och efter det jobbade jag. Hämtat på dagis, lagat middag, torkat snoriga näsor och försökt hålla humöret uppe hos trötta/hungriga barn.
Planer: Tidigt i säng, efter nattningen.
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: lillebrors som pratar med sin pappa.
Läser: snart Sofis mode. Varför vet jag inte. Den är inget vidare.
Dricker: te till tidningen
Äter: inget mer idag.
Bästa: är storasyster verkar frisk. Igen.
Sämsta: är att barnen är förkylda och fortfarande håller oss vakna på nätterna.
Barn:  nöjda nu när pappa kommit hem.
Väder: är vått.

Filmtajm

Vår gode vän A är här. Just nu ser de (Pelle, min mamma och A) slutet på en film jag såg förra veckan. Så jag har avvikit en stund. Innan dess såg vi en annan film. Faktiskt såg jag inte den heller. Av det lilla jag såg verkade den ha potential. Dock fick jag besked på att den slutat väldigt konstigt (alla dog och ingen visste varför).
Själv hade jag fullt upp med storasyster som just nu är väldigt mammig. När hon säger att hon vill vara med mig menar hon i mitt knä/famn hela tiden. Bästa sättet att få henne att somna är att nästan göra det sjäv. Nattningen i sig är ganska mysig. Men att tvinga i barnet hostmedicin är det inte! Hoppas bara att det nu innebär att hon får sova i natt.

Sådärja

Äntligen gick det. Jag har försökt handla på IKEA via nätet. Jag VÄGRAR åka till IKEA lördag/söndag när alla andra gör det. Köerna är långa. Barnen blir gnälliga och det gör mig rejält gnällig. Pelle suckar djupt och säger "Jag sa ju att vi skulle stannat hemma".Så att handla den nya garderobsväggen via nätet och få den levererad hem är guld. Sist kånkade vi själva och det var jobbigt (mest för Pelle eftersom jag var i åttonde månaden). Vi funderade kring vem i vänskapskretsen vi skulle be om hjälp den här gången, men insåg att förutom att vi sliter på våra goda vänner, skulle handla och hyra släpp och släppa skiten hem ta en dag. Vi betalar gärna IKEA 700 kronor för det!

Hur hade du gjort?

Skoköp!

Yes! Det bidde ett par skor i dag. I storlek 23 dock. Sökandet efter skor till lillebror är härmed avblåst. Jakten på skor till mig fortsätter...

Blött en fredag

Ny dag! Och snön har smält bort. Allt som återstår är översvämningen på gräsmattan. Måste påminna Pelle att kolla källaren. Och ja, ibland är jag ett fjompigt fruntimmer och ibland är det så enkelt som att jag inte är stark nog att lyfta källarluckan.

Dagens klädsel ute blir gummistövlar. Dock tvekar jag inför tanken att släppa ut de små för en simtur... Kanske ett köpcenter? Det blir nog det för lillebrors vinterstövlar har blivit för smala i skaftet för honom. Eller kanske har hans anklar blivit för stora för skaften. Hursomhelst - det blir lite knökigt att ta på dem.

Bildfråga: Kategori natur



Här är en bild hemifrån mig. Förutom trädet ser du vårt tak och skorsten. Tegelt är lokalproducerat för sisådär en åttio år sedan. Och det står sig fortfarande. Men anledningen till bilden är en liten tävling. Tävlingen utlystes för en tid sedan, men pga att ingen tävlat (!) så påminner jag här igen. Sluttid blir julafton.

Följande stycke natur (jag menar det gröna på bilden) diskuteras ofta hemma hos oss. Vet du vad det är för typ av växtlighet? Jag är inte ute efter det latinska namnet, men svar som buske/träd diskvalificeras omgående. Vinst? Jag ska hitta på något lämpligt. Låt gissandet börja.

Rutinerade

Det mesta sker på rutin. Med det menar jag att dagarna och veckorna är ganska lika. Pelle lämnar på dagis och jag hämtar. 2,5 timme senare står maten på bordet i samma stund som Pelle anländer. Vi äter. Tio minuter (ja t i o minuter) senare börjar vi plocka undan från bordet. Pelle leker med barnen medan jag, tja, gör ingenting. Därefter hänger vi alla fyra. Därefter börjar nattningsprocessen.

Klockan 22  sjunker de trötta föräldrarna ner i soffan med vars en kopp te. Detta är livskvalitet.

Torsdagen so far

Humör: Bra! Skönt att vabba idag faktiskt. Inget pressande på jobb för ovanlighetens skull.
Gjort: vaknat och hängt hemma med storasyster.
Planer: laga middag, hänger mer här hemma. Tidigt i säng.
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: lillebrors steg när han springer (duns duns)
Läser: mail och bloggar. Snart min nya elle interiör som kom idag.
Dricker: te.
Äter: kyckling till middag tror jag.
Bästa: storasyster verkar frisk.
Sämsta: jag är trött. Och en uppkommen situation på Pelles jobb.
Barn:  Pigga som vanligt
Väder: grått och slaskigt

Nattliga turer

Igårkväll hade jag svårt att somna. När jag äntligen sover riktigt härligt och djupt vaknar jag av att någon galning drar mig i foten och säger mitt namn. Upprepade gånger. Pelle. Som behöver hjälp.

Storasyster har kräkt ner sig och sin säng och det krävs insater från båda föräldrarna. Efter vad som känns som en evighet ligger vi alla tre i föräldrasängen (med spann nära tillhands) och lyssnar på lillebrors snarkningar från spjälsängen. Snart vaknar även han och en ny cirkusrunda inleds.

Behöver jag säga att jag är trött? Jag är trött.

Å andra sidan mår storasyster bättre och vi kan ha en mysig dag hemma bara hon och jag. Å för det tredje så mår jag lite illa. Fast det är nog alla pepparkakor jag klämde för en liten stund sedan...


Klafs, klafs, snö i stora lass

Vilket snöslask! Jag kom helt av mig när jag blev tvungen att slaska fram i blötsnön. Istället för att sticka och träna direkt efter jobb dröjde jag mig kvar en stund. Ringde brorsan som jag fikade med på Kafferosteriet. Provade några tröjor på Åhlens City, fingrade på en kofta inne hos Filippa K, rattade utbudet på MQ (tillbaka för tidigt), provade kofta på Benetton och köpte toppar på HM på Triangeln.

Tog mig i kragen och åkte till gymmet. Det satt långt inne! Kall och våt om tårna, med en lång sladdig bilfärd framför mig var träna INTE det jag kände för.

Och sedan låg jag och puttrade i 60 km i timmen på motorvägen. Tog en hel evighet att komma hem. Var saknad. Alla tre rusade mot dörren - Mamma! Ja, även Pelle. Tydligen har de små älsklingarna gråtit efter mig hela eftermiddagen (från och till).

Uppdatering: Storasyster mådde inte så bra visade det sig. Och när man är sjuk är man mammig.

Skoköp

Jag har varit sugen på nya skor länge nu. Problemet är bara att jag inte hittar några jag vill ha. Ja, jag VET att detta inte är ett RIKTIGT problem. Men det är min blogg och jag gnäller om jag vill.

Den uppdaterade önskelistan lyder följande:
- Svarta damiga stövlar med klack som jag inte hittar någonstans. Inga spännen, nitar, konstiga klackar etc. Inte för spetsig tå, men abslout inte trubbig...
- Svarta platta i ridstövelmodell finns det många fina. Jag har bara inte hittat de rätta, med perfekt fit.
- Svarta stövletter från Hope har jag drömt om länge. Provade i augusti/september och upptäckte då att min 38,5 fot trivdes bäst i en 38. Så när Hope hade 20 procent rabatt i webshopen slog jag till. Då visar det sig att de är för små. Blev en retur. Är nu lite avtänd av de ojämna storlekarna, så jag skippade beställa om dem när yfws erbjöd dem med 40-procentigt prisavslag.Kanske hittar jag ett par bra till våren istället.
- Bruna stövlar tycker jag är riktigt snyggt. Men jag brukar inte använda bruna skor... Se bloppisen
- Svarta Pistoler har jag velat ha ett tag... Något måste jag ju lägga pengarna på... eller hur Pelle?! 
- Gråa stövletterna på Nilsons var inte sköna.

Någon som kan tipsa om lite fina stövlar? Jag tänkte nämligen kolla en runda på stan i morgon... Igen.


Hallå i bloggosfären

Var tar inläggen vägen? Hoho?

Uppdatering: Det funkade ett tag. Sedan funkade det inte. Någon som vet om wordpress...

Oj

Efter att ha spenderat en timme på att natta storasyster vinglar jag lagom vimmelkantig ut i köket och fixar en kopp te. Jag sjunker ner i soffan, tar en klunk och riktar blicken mot TVn. Därefter sätter jag nästan tet i halsen.

Givetvis satt Pelle och tittade på Boston Tea Party. Temat var sex, och det inslaget jag syftar till var en vetenskaplig undersökning om hur mycket en man och en kvinna förbränner vid sex. Du hittar ett klipp här. Och JAPP, de knullar i TV! Och det är inte vackert.


Hej nya besökare

Kul med nya besökare! Och tack till Camilla som länkat till mig!

Välkomna till min lilla anonyma blogg. Det var inte tanken från början, utan det bara blev så. Kameran försvann, sedan sladden och till slut lusten. Men kanske blir det mer bilder om det efterfrågas;-)


Måndag

Humör: Bra!
Gjort: vaknat och tagit mig till jobb. Jobbar...
Planer: jobba vidare, hämta på daigs och bara hänga hemma.
Ser på: datorskärmen.
Lyssnar på: kollegor som snicksnackar
Läser: mediaklipp, mail
Dricker: automatkaffe och mineralvatten
Äter: lunch snart.
Bästa: alla friska, ny månad och ny lön;-)
Sämsta: trött eftersom lillebror konstrat extra mycket i natt
Barn:  Pigga och glada! Underbara!
Väder: ganska kallt och grått

Ett steg fram,två bak

Ja, så känns det. Målade äntligen igår. Två strykningar tak och en vägg. Och sedan började det bubbla på väggarna. Kunde dra av tjok av tapet/spakel/färg. Tack och lov inte hela rummet! Men det blev att spakla igen. Så när rummet blir klart? Någon gång under nästa år tippar jag.

Min förhoppning var innan jul så vi kunde få lite julro. Förutom att det kommer innebära att vi har det stökigt längre än planerat, så är det egentligen ingen fara. Det minskar pressen på den Perfekta Julen. Bara en sån sak!

RSS 2.0