Titta vad jag hitta

Kolla vad som poppat upp på Södergatan i Malmö. Skynda fynda?



Kvinnan på bilden har inget med bloggen att göra.


Dubbelt nej

Nej, det  har börjat regna! Och bröllopet är utomhus.
Nej, det regnar på min (reserv)klänning som precis torkat (tvättade upp den i morse i fall att).


Partytajm

Idag ska vi på bröllop. Det första i år faktiskt. Dock är de inte de första vännerna som gift sig i år...

Jag köpte min klänning för en månad sedan. De sista dagarna har jag inte känt mig så fin i den. Har provat med olika skor, väskor, sjalar, underkläder. Funderat om den skulle vara bättre med andra skor, väskor, sjalar eller underkläder. Planerade att kasta mig i bilen och köra till Malmö för att hitta något som lyfter den. Kanske t o m en annan klänning. Men det skulle innebära att jag skulle stressa till och från Malmö, stressa runt i butikerna och sedan riskera sminka mig i bilen på väg till vigseln. Så jag har tagit fram klänningen jag hade på bröllop förra sommaren och funderar vidare. Det är liksom bara en dag - dessutom mina vänners dag - och poängen är att fira med den.

Hursomhelst ska det bli party med vännerna, och det var det länge sedan. Vi lunchade ett par stycken igår och satt och pratade om dagens fest. Alla var taggade.

Grattis copyn och statsvetaren!
(Ska bli kul att höra vilket efternamn det blev.)

Uppdatering: Funderar fortfarande om jag skulle hinna med en tripp till Malmö...

Second hand smell

När jag var i Berlin besökte jag ett par second hand-butiker. Två av butikerna var små, med charm och hade kul utbud. Den tredje butiken jag besökte var Humana som var både stor och välsorterad. Tänk Myrorna gånger 10 loppigt. Chansen till fynd verkade obefintlig. Och det luktade second hand. Blä.

Styrkt av mina positiva erfarenheter från de mindre butikerna i Berlin, har jag nu besökt tre second hand-butiker i Malmö för första gången. I den första butiken fanns inte riktigt min typ av plagg och väskor. Dock verkade kvinnan som hade den trevlig och plaggen var i bra skick. I den andra två butikerna (som var betydligt "creddigare") var det både noppigt och slitet. Och dyrt. Till det en doft av inte helt rena kläder.

Jag hittade ett par Ilse Jacobsen gummistövlar. Jag tycker hennes stövlar är fina. Men för ett par blankslitna, som saknar foder inuti på flera ställen betalar jag inte 500 kr. Faktiskt inga pengar alls.

Var finns bra second hand i Malmö?

Fredag

Det är fredag! Fredag hos oss innebär fredagsmys. Eller rättare sagt gjorde. Pelle har blivit rejält avtänd av termen. Varför? Se här.


More power

Jag ska göra det igen. Powerwalka med de fitta grannarna. Ikväll.

Troligen har kroppen hämtat sig något från chocken i måndags när jag kämpade för att hänga med . När vi skildes åt funderade jag på att kräka av överanstränging. Sedan lufsade/haltade/staplade jag mig hemåt. Gud vad jag är otränad!

Sammanfattning - I power walked the power right out of my walk...

Tillbaka till rötterna

Då var jag mörkhårig igen! Det sista året har jag successivt ljusat upp håret. Kulmen var i juni när frisören skapade sommarslingor. Dessa har sedan blivit ljusare och ljusare (samt oranget) allteftersom. Benan har å andra sidan blivit bredare och mörkare...

När jag satt där i frisörstolen sa jag att jag ville ha det aningen mörkare. När jag efter tvätten tittar i speglen ser det aaaaaningen mörkare ut. Språkförbistring i kommunikationen med en åttiotalist. De tror alltid att vi sjuttiotalister är ironiska och sarkastiska.

Hur som helst - det ser mörkt ut. Och jag är ändå ganska nöjd.

Fördel landet

Klockan är en stund efter 22 på tisdagskvällen. Telefonen ringer. I andra änden av luren finns vännen boende i Storstaden som undrar vad vi gör. Dammsugar, svarar jag. Kort meningsutbyte kring klockslaget och vår städiver förs. Vi lever nämligen i två olika världar.

Vi bor på landet. Våra grannar befinner sig många meter (hundratals rent av) bort. Det innebär att vi kan göra vad vi vill när vi vill. Som t ex dammsuga klockan 22.30. (Nej, barnen vaknar inte av det)

Vännen bor i bostadsrätt. Hans grannar befinner sig meter bort, på andra sidan av tunna väggar. Han kan knappt slå i en spik klockan 19 utan att någon sätter upp en arg lapp i trappan.

Landet 1 - Storstaden 0


Lägesrapport

- Projektet lever.
- Jag lever. Gott i Berlin vill säga.

Resfeber

Som ni nog förstår börjar jag få resfeber - ser fram emot resan till Berlin, att träffa bästa S, jättemycket. Det är ju ÅR sedan jag hälsade på henne senast. Flera till och med. Jag känner också att det är bra för mig att göra något själv, för mig själv. Hela fredagen kommer jag dra runt själv, när kollegorna åker hem och innan S slutar jobbet.

Några Berlin-tips?

Jag kommer sakna mina små busfrön och Pelle såklart. Tänker mycket på hur det kommer funka hemma, hur barnen kommer ta det att jag inte kommer hem på fem dagar (två övernattningar borta är det mesta vi varit isär hittills). Det känns lite jobbigt, inte minst för att de båda är så mammiga just nu. Men så tänker jag att Pelle får ju mer tid med dem. Och det är ju inte fy skam för någon av dem.

G(l)ömda kunskaper

Under dagens släktmiddag fick jag gräva djupt i hjärngömmorna för att hitta tillbaka till Nietzsche, Kierkegaard, Schopenhauer och Sartre. Blev en kul konversation kring teori och kontemplation. Fick ett boktips också - Michel Onfrays Antikens filosofi.

Känns som det var en livstid, till och med någon annans livstid, sedan jag rödvinsfilosoferade. Kanske gräva fram lite av böckerna från studietiden. Varför inte tegelstenen Filosofins historia på sisådär 700 sidor... Så jag är redo för lite intellektuell konversation i Berlin nästa vecka...

Avslutar med ett citat av Sartre:
Om du är ensam när du är själv, är du i dåligt sällskap.


Undantag råder

Idag är det helg och därmed ger jag mig tillåtelse att välja fritt bland skodonen. (För den intresserade blev det ett par svarta ballerinalikanande med liten kilklack från Bianco.) Dock valde jag fel. Det regnade en del, och det resulterade i att jag trampade i en vattenpölen och blev rejält vått och kall. Skorna färgade dessutom av sig, och trots att jag kämpar vill färgen inte försvinna från foten.

Jag spenderade förmiddagen i bilen. Hittade en fin leksak på Blocket, och körde vilse på vägen dit. Ungefär fem gånger. Trots att jag vet var jag ska kan jag inte pricka rätt avfarter från yttre ringvägen. Så jag hamnar fel. Och sedan fel igen. Tack och lov har jag aktuell kartbok i bilen. Stenålders i dessa GPS-tider, men jag brukar inte hamna på avvägar. Allt som oftast... Kanske presentips inför min födelsedag? NÄ! Jag föredrar att få saker jag inte behöver - det är mycket roligare. Det jag verkligen behöver köper jag själv, resonerar jag.

Dag 3

Jodå, jag fick ett par skor på mig idag också. Jag börjar inse att jag måste vara taktisk om det här ska funka längre än en vecka. Alltså fick det bli mina slitna ballerinor från Maloix. När jag såg bilden beslutade jag mig för att pensionera dem.

Någon som vet var jag kan hitta ett par likadana?


Funderar

I morgon är det fredag. På fredagar jobbar jag i det egna företaget - är det då undantag från skoprojektet? I reglerna jag listade står det alla jobbdagar. Så då också fredag. Men om jag jobbar lite söndagkväll? Men då jobbar jag troligtvis hemifrån och har inte skor... Nu tror jag att jag rent av funderar ett varv eller två för mycket.

Och nästa vecka när jag ska till Berlin - det blir många skor att ta med på en kort resa. Köpa större resväska? 

Snopet

Jag trodde jag hade något att skriva. Men nej.

Dag 2

Jag fick lite bråttom i morse och hoppade i ett par skor som stod nära dörren på väg ut. Det blev svarta peep toe idag igen. Den här gången från Tamaris med cirka fem centimeter klack.
Bild kommer nedan.

Min man ställer sig lite frågande till hela projektet. Han undrar vad syftet är. Det undrar jag också.


Så här ser det ut när jag tittar ner på mina fötter idag.

Dag 1

Idag, denna första dagen, har jag mina svarta peep toe super high från Swedish Hasbeens. Just nu har de 30 procents rabatt på sina skor på hemsidan. Kanske finns de i någon av webbshopparna med mer rabatt. Hade det varit 50 procents rea hade jag slagit till på ett par orangea, eller silvriga, eller...



Bilden kommer från Swedish Hasbeens.

Tidsfördriv med skogarderob

Jag tänkte prova en sak. Som är helt meningslös. Men ändå.

Varje morgon - jobbdagar - ska jag ta på mig ett  par skor precis som vanligt. När dagen är slut är paret sas förverkat till efter testperioden. Undantag gäller för mina skor till och från jobb, samt mina gummistövlar. Det står mig fritt att använda vilka skor jag vill kvällar och helger. Hur länge kan detta fortgå - hur länge står jag ut utan mina favoriter...

Varför detta kan man då fråga sig.  Jo, det är nämligen så att en av mina kollegor kommenterar ofta mina skor. Utseendet, och att jag verkar har så många av dem. Jag tycker inte jag har många par skor, och att det ofta finns tillfällen då jag saknar "rätt" sko.  Så nu är jag nyfiken på hur länge detta kan fortgå.

Som sagt - meningslöst.

Let the games begin!


Kanske kul

Snart tänker jag ta tag i bloggen. Har några tankar och idéer som jag funderar på... Å andra sidan tenderar jag att tänka för mycket, och när det börjar bli för mycket att rodda kommer jag inte loss. Om jag inte måste. Med bloggen finns inga måsten. Det ska bara vara kul!

- Det bidde ingen "ny" blogg.
- Vad bidde det då?
- Det bidde ingenting.

RSS 2.0