Smått upprörd

Jag var på Företagshälsovård. Det är en löneförmån. Mina värden var bra (fick lämna blod och urin veckan innan). Precis som jag visste hade jag gått upp lite på sistone. Dock fick jag en smärre chock.

Jag har krympt. Jag är 167 cm kort nu!

Förklarade att jag har varit 170 cm lång större delen av mitt liv och det måste vara ett fel. Företagshälsosköterskan lyssnade inte på det örat. 167 cm var jag och ingenting annat. Plötsligt kändes det inte förmånligt. Jag är rånad på tre centimeter!

Jag lever

Jodå, jag lever. Knappt. Pelle beslutade nämligen att han och övriga på jobb skulle konferensa i Blekinge torsdag-söndag (!). Helgen var valfri med fiskemöjligheter... Någon förvånad?

Jag då. Jag myste med barnen. Lillebror har en ny grej. Han vaknar kl. 01.05 och är otröstlig i 90 minuter. Mamma duger sådär. Han vill ha pappa. Mormor vägrade han ens titta på. Fast hon var behjälplig mitt i natten när välling behövdes göras! Tack mamma!

Pelle - hoppas du haft kul...

Vårens ljuva ledigheter

Sitter på jobb och konstaterar - ytterligare en kort arbetsvecka. Därefter kommer en normal arbetsvecka. I arbetstid (vad den kommer att innefatta blir sällan "normalt"). Veckan efter det tre arbetsdagar. Torsdagen är en halvdag på mitt jobb och jag har tagit ledigt. Inte för att jag vill, utan för att det är planeringsdag på dagis.

Och sedan är det maj. Två veckor kommer att passera innan det blir mer ledighet i samband med Kristi himmelfärdsdag den 21. det innebär halvdag den 20:e och klämdag den 22.

Pingst innebär numera inte en ledig måndag (annandag pingst) iom Nationaldagens införande. Jag hörde att om nationaldagen infaller en lördag eller söndag ska vi få ledigt en annan dag som kompensation. 

Någon som vet mer om detta? Gäller det alla, oavsett avtal?

Å andra sidan känns när jag tittar på summeringen ovan som jag knappt kommer vara på jobb som det är...

Smitare

Just nu härjar familjen ute i trädgården. Jag har tagit en kort paus inne. Ordet är gömma sig. Det är slitigt därute. Pelle diskuterar engagerat utformningen på en rabatt, varpå han börjar gräva och fixa. Så det är bara att ta fram hackan och hålla någorlunda jämt tempo. Och det har jag gjort idag. Och nu vill jag inte mer.

Jag ser det inte som att jag är arbetsskygg, utan som ett smart drag - någon av oss måste kunna röra sig även i morgon.


Sommaren i city 1990

Jag har köpt en jeansjacka. Jag har inte haft en jeansjacka sedan jag gick i mellanstadiet. Det var ungefär två decennier sedan. Det är tydligen det som gäller nu. Senast var och varannan människa gick i jeansjacka var 1990... Det finns verkligen en uppsjö jeansjackor i butikerna. Gina Tricot har en fin och billig (299 kr) och hade jag klätt i midjekort hade jag köpte den, Lindex hade en som var aningen för fyrkantig när jag bar den öppen. Levi´s har en som var fin och kort med snörning i sidorna (Yeeha). H&M har flera (men det är utplockat i butikerna). Den jag köpte är lite längre och figursydd. Jag är nöjd. Pelle tyckte den var (för) lång. Jag börjar se ett mönster...

Lång veckända

Idag är det skärtorsdag. Det innebär att vi kommer hänga hemma tills tisdags morgon. Vi har några planer, men inga stora. Pelle ska bygga på sin bäck. Vi är nu inne på tredje försöket. Eller bäck 3.0 som jag brukar säga.

Hur som helst - håller tummarna för att vädret blir bra i helgen. Kanske kan det få mig att göra ett ryck igen i trädgården. Eller så sjunker jag ner i solsängen med en god bok...

Ha en skön påsk!

Välfärdsproblematik 289

Det är vackert väder. Påskliljorna börjar slå ut hemma i trädgården.  Förgäves rotar jag i garderoberna. Nu vill jag ha färg, och tunna ytterplagg och skor. Bort med tunga kappor och stövlar. Bort med det svarta. Men nej.

I affärerna lockas jag av nya vackra plagg att inhandla. Men inget jag provar känns roligt. Tillräckligt roligt. Jag har nämligen lovat mig själv att inte okynnesshoppa. Det innebär att jag bara "får" shoppa saker jag verkligen vill ha. Det är slut med "men den kostar ju bara..." "kan vara bra och ha någon gång".

Så här sitter jag i min svarta klänning, med svarta strumpbyxor och ska ta på mig min svarta jacka och till det min svarta väska. Ser du någon i svart från topp till tå på stan idag - då kanske det är jag.

Lägescheck

Najs
- Ska luncha med A.
- Solen skiner
- Jobbet är kul
- Kort arbetsvecka
- Kul saker inplanerade
- Jobbar halvtid

Bajs
- Sockerberoendet. Måste ta tag i det.
- Trädgården måste fixas med
- Tjänar en halvlön

Kan konstatera att livet verkar vara mer najs än bajs.

Vårträning

Inspirerade av det fina vädret spenderade jag gårdagen i trädgården. Jag räfsade, rensade i rabatter och drog både nytt och gammalt ogräs. Det kändes bra med det ögonblickliga resultatet.

I morse? Aj! Träningsvärk!


Våren?

Igår sken solen och det kändes som sommaren redan var här. Var tog våren vägen?

När jag nu tittat ut är det grått och blåsigt. Höst? Var tog sommaren vägen?

Justja, det är april!

Navelluddets gåta löst

Kort fakta om navelludd(!)
- I huvudsak är det män som har navelludd.
- Ju hårigare mage, ju mer ludd.
- Luddet kommer främst från kläder.

Hur vet jag då detta? Jo, jag läste dagens Sydsvenskan. Tydligen har en forskare ägnat fyra år åt att pilla sin navel 503gånger och sedan väga (!) och mäta luddet.  Han har även skickat navelludd på kemiska analys och det visade sig då att navelinnehållet till största del bestod av material från tröjan han burit den aktuella dagen. Till det kväve och svavel som troligen kommer från svett och hudavlagringar. För att bevisa tesen ju hårigare mage, ju mer ludd rakade forskaren under en period magen.

Jag undrar - fick han statligt stöd för sitt navelskåderi?!

Fredag

Jag jobbar, alltså bloggar jag... Idag jobbar jag i vårt företaget (mannens och mitt, fast mest hans egentligen). Jag fixar med ekonomin; pengar in och ut, justera handkassorna och fästa kvitton. Rätt trista saker (förutom faktureringen) men sköna att få ur vägen.

Mest tittar jag ut och njuter av den blå himlen och det soliga vädret. Hoppas det fina vädret håller i sig lääääänge.

Plötsligt händer det

En gåva. Varsågod här har du fyra timmar till förfogande. Så var det.

När jag hämtade barnen på dagis berättade föreståndaren att de tänkte befria mig från fredagens föräldratjänst*. Detta  innebär att jag kan jobba. Och komma ikapp. De bästa presenterna är sällan inslagna med stor röd rosett!

*Vi har barnen på ett föräldrakooperativ . Genom ideella insatser räcker våra pengar längre. Ett av sätten att göra det är föräldratjänstgöring som innebär att varje familj tjänstgör 12 tillfällen per år á 4 timmar gången.

RSS 2.0