Måttet rågat!

Vi har låtit en ananas stå för länge och bli dålig. Hur vi upptäckte det? Bananflugornas omfattning var en ledtråd... Blä! Så ananasen är historia. Och flugorna står på tur. Men hur?

Googlar!

Jag hittade följade recept: 1 dl vatten, 1 dl vinäger och ett par droppar diskmedel.
Testar även att lösa en sockerbit i 1 dl vatten med diskmedel, samt en skvätt rödvin i glas.

Återkommer om det funkar.

Uppdatering: Alla vätskor innehåller döda bananflugor. Så de funkar alla tre. Effektivast verkar vinägern vara. Vinet kommer som god tvåa och sockerlösningen får tredjeplaceringen. Antar att en bananfluga rapporterat annorlunda.
/Bina - bananflugornas herre

Kanondag

Vilken fantastiskt bra dag vi hade i går! Pelle och jag åkte till Köpenhamn. Eller Shoppenhamn som jag sa i bilen. Freudiansk felsägning? Barnvakter var inbokade, solen sken och vi var på väg. Första stoppen blev Mulberry på Ströget. De har rea en dag om året, och det var igår. Vid en tidpunkt gick Pelle runt med tre väskor som jag inte kunde bestämma mig om. Alla samma modell (Mabel), men i olika färger. Jag ville ha den i svart. Och det fanns inte. Fanns i andra fina färger, men slutligen beslöt jag mig för att INTE handla. Den rätta känslan infann sig inte. Så jag stod över.

Vi besökte ett par butiker till och det blev ett par påsar iaf. Vi beslöt oss för att luncha och hittade ett bord i solen. Beställde dagens och vars ett glas av husets röda. Satt och sippade på det och njöt av livet. Helt klart den bästa stunden på dagen. Därefter serverades den högst mediokra maten (för att säga det snällt).

Väl hemma finner vi att mormor lagat riktig finmiddag till oss alla. Barnen lägger sig i bra tid och vi får över en skön kväll tillsammans. Det var länge sedan vi förde längre samtal utan att bli avbrytna. Ständigt avbrytna.

Och idag söndag skiner solen igen! Ännu en härlig dag framför oss.

Snyggt! Praktiskt?

Goda vänner till oss har det väldigt snyggt hemma. OK, det passar in på alla vi känner. Goda vänner till oss som bor i Bjärred är väldigt intresserade av inredning. De är kreativa i teori såväl som i praktik. De hittade ingen snygg bokhylla - alltså ritar de en som de sedan bygger. I denna snygga hylla färgsorterar de sedan böckerna. Vilket är jättesnyggt. Funderar på att göra det här hemma med jämna mellanrum. Och lite då och då snubblar jag över bilder från andra hem där böckerna står utifrån färg. Här hemma står de sorterade efter innehåll. Plugglitteratur, romaner, barn- och ungdomsböcker och efter specialintressen (trädgård, fiske, konst).

Idag hittade jag den här bilden på nätet. Visst är det snyggt! Fast min hylla skulle nog se rätt bra ut om jag inte hela tiden tryckte in allt mer saker helt planlöst. Det enda jag kan se som negativt är att det borde bli aningen svårare att hitta i hyllan. Eller?

Vad är viktigast? Form eller funktion?


Bilden är lånad från inredningsbloggen.blogg.se. Kolla in den snygga bokhyllan i trappan och hur innehållet är ordnat efter färg.

Förändringens vindar

Sitter här hemma och väntar på att jag ska hämta på dagis. Idag är lillebrors första dag ensam (en stund) på dagis. Och det verkar gå jättebra. Han vinkade så glatt adjö. Hans goda humör smittade av sig på storasyster som brukar yla av missnöje vid lämning. Eller så var det att det äntligen var slut på orättvisan. Nu när lillebror också är på dagis.

De ringde från jobb för att boka in mig på fotografering min första dag. Jag ska börja om en månad och redan räknas jag in. Det är på riktigt. Och jag ska på möte i huvudstaden redan nästa vecka.

Nu är det snart slut på "lata" dagar hemma med barnen. Fast jag ska ju vara hemma med dem fredagar framöver. Så vi kan tjuvstarta på helgmyset vi tre. Jag ser faktiskt fram emot att jobba. Men det går väl över...

Från vischan inget nytt

Det är höst. Vädret är härligt trist. Nu kan jag i lugn och ro, utan dåligt samvete, botanisera inomhus. För utomhus är det bara jobb och halvdana, jag menar halvfärdiga, projekt att skåda överallt. Det är det iofs inne också. Men det stör mig mindre.

Fördelen med hus är att det finns många gömmer att stuva undan i, och många dörrar som kan stängas. Och i vårt fall finns det både en vind, ett uthus och ett garage att gömma (läs glömma) grejer. Och källaren förstås. Fast den finns inte. Alltså den finns, men jag går aldrig ner där - så den finns inte i mitt medvetande.

Ny ska jag ta nya tag i röda rummet. Det finns inga referenser till en bok med den titel. Det är namngett utifrån de fula tapeterna. Detta är det enda rummet i huset vi inte fixat något med. Vi har börjat många gånger. Sådär ett tiotal. Tanken är att det ska bli barnrum nr 2. Innan min andra graviditet erbjöd Pelle mig generöst att förvandla rummet till ett dressing room. Varför jag inte slog till undrar jag än. Men då hade å andra sidan gästrummet rykt nu.

Det är hur som helst skön att sitta inne och sippa te när traktorerna viner förbi. För det är i stort sätt det enda som finns att rapportera härifrån landet. Härligt händelselöst.

Jag gillar hösten.

Ny kappa, check

Nu kan jag bocka av kappköp från listan över höstens önskeköp. Jag har länge letat efter en ny kamelfärgad kappa. Efter ett besök på MQ hade jag hittat en lämplig kandidat. Av en slump upptäckte jag att Ellos sålde kappan. Och sedan snubblade jag över en rabattkod hos Käthe (30%), sedan ytterligare en hos Shopoholicmamman (40%). Så jag slog till. Och sedan hittade jag en ny kod hos Sura tanten (50%!!).


Min nya kappa från BZR. Bilden kommer från Ellos.se

Höll på att glömma - det blev en svart kappa. Så jag kan leta vidare efter en i kamel...

Jag erkänner

Jag läser modebloggar. Än värre - jag gillar dem. Så är det. Och det gör mig inte till en mindre tänkande människa. Modebloggen som fenomen har stötts och blötts.  Och det har även kvinnors konsumtion. Missade någon "väskdebatten" häromåret? Jag tror inte någon vettig människa på allvar tror att bara shoppar man tillräckligt många lyxiga prylar blir man per automatik lycklig.

Givetvis finns det (och kommer alltid finnas) människor som har svårt att sätta gränser för sig själva. Må det vara alkohol, spel eller shopping. Varje gång någon fastnar i ett destruktivt beteende eller missbruk är det en tragedi för den drabbade och dess anhöriga.

Men måste debatten alltid ta den vägen? Ibland är en cigarr bara en cigarr.

Grattis Anna

En av mina bloggfavoriter, Anna Larsson, är en av vinnarna i Lindex designtävling The Pink Collection. I oktober månad kommer hennes tröjtryck, tillsammans med fyra andra lyckliga vinnares, säljas till förmån för bröstcancerforskning och rosa bandet.

Anna är tjejen bakom Avanna-tröjorna. Jag har redan tre av hennes tröjor och fler kommer det bli. Trycken är jättefina och håller tvätt efter tvätt. Och inte minst - Anna är jättetrevlig och levererar snabbt.

Alltid kul när roliga saker händer duktiga människor!


Fixad temporärt

Tangentbordet är nu fixat. Eller rättare sagt mindre sönder... Om jag trycker på mellanslagsknappen en två-tre gånger kan jag få till ett mellanslag. Eller två.

Full dag

Idag_ska_ vi_ åka_och_fira_mina_båda_svägorskor_som_slagit_ihop_sina_födelsedagar.
_Innan_dess-har_jag-en-liten-förhoppning_att_vi_hinner_till_Komstad_Skor._Allt_beror_på
_lillebrors_sömn,_och_Pelles_möjligheter_att_överkomma_sin_motvilja_mot_att_shoppa.

Förresten_vad_tycks_om_min_lösning_på_datorproblemet?

Typiskt

Närstorasystervarmindremonteradeviengrindintillarbetsrummet.Föratthonvarväldigtförtjustivårdator.
Honbrukadepillaochpillaochpillapåden.Ochtangenternapålaptoppenlossnade.Vitogbortgrindenförraveckan,
eftersombarnenhöllpåochlektemedden.Lillebrorföljeristorasystersfotspår.Atthanpilladelossbokstaven"säta"
kanjaglevamed.Mendetblirliteknepigtutanmellanslag.Ellervadtyckerdu?Numåstedatornpålagningochjagblirutandatorochintekommerutpånätet.Suck!

Uppdatering: Jag var tvungen att gå in och göra radbrytningar för att man inte skulle behöva scrolla sidledes.

Väntar

Nu väntar jag på avlösning. Var är du Pelle?

Uppdatering: Avlöst. Får en stund för mig själv. Att vara hemma med barnen är ett privilegium, och jag älskar umgås med dem. Därmed inte sagt att det alltid är lätt alla gånger. Ibland behöver jag ladda batterierna.

Kunde inte sagt det bättre själv

Jag hade börjat på ett inlägg om alla inlägg om Minimarketskorna. Det behövs inte - Ebba von Sydow summerar det och en hel del annat bra i dagens Expressen. Läs mer här.

Vilket får mig att tänka på alla vidriga kommentater i våras efter Veckorevyns bloggmingel. Måste man bli tjockhudad för att kunna våga sig ut i det offentliga rummet. Varför är det OK att skriva nedlåtande kommentarer till främlingar? Om vi alla ska se likadana ut, klä oss likadant och tycka samma saker skulle tillvaron te sig väldigt grå.

Och vem vill leva i en grå verklighet - höstens färger inkluderar även vinrött...

För egen del läser jag en del bloggar skrivna av människor som är väldigt olika mig. Det är ju behållningen. Och skulle det vara så att de ser ut/har på sig/tycker/gör något som jag inte gillar. Tja, då står det mig fritt att inte läsa deras bloggar. I begreppet mångfald ryms också tolerans.


Passar bra

Idag fick jag min värdecheck från Twilfit. Vilket passar bra eftersom jag behöver påfyllning. Jag gillar Twilfits sortiment, och handlar i stort sätt alla mina underkläder här (det blir ett och annat boxerpar från H&M också). Ett klart plus - Twilfit har fattat att kunderna inte vill ha en massa kort i plånboken. De slår in personnumret och presto - köpet registreras.

Många är butikerna som försöker värva medlemmar. Jag tänker både en och två gånger innan jag blir klubbmedlem i en butik. Nackdelar är ytterligare ett kort i plånboken, att de mailar/sms:ar en massa erbjudanden som oftast inte är intressanta och att en del butikers klubberbjudande suger.

För butikerna är det guld att deras kunder frivilligt registrerar sina inköp. Då slipper de betala dyra pengar till konsulter för att kunna rikta sin marknadsföring. Varje gång jag drar mitt kort blir det lättare för företaget att ge mig riktade erbjudanden som gör att jag handlar mer. Som tack för det får jag någon form av bonus.

Fler butiker borde skippa korttvång. Sedan borde nästa naturliga steg vara att istället för att skicka ut bonus- och värdecheckar drar butikerna beloppet vid registering av nästa köp.

Vad tycker du?

BTW - Visste du att Twilfit kommer av It will fit?

Inte de här heller

Idag upptäckte jag att Footlight har en webbshop. När jag gick i gymnasiet, i början av 90-talet, var det här de "rätta" skorna inhandlades. Till dessa bars jeans, tröja/stjorta samt oljerock. Låter det bekant?

Jag handlar fortfarande skor på Footlight då och då. Här hittar man fina, damiga skor runt 2000 kronor paret. Deras rea är jättebra! Dels storleksorterar de skorna, dels har de riktigt rea. På den har jag bland annat fyndat grymt snygga stövlar för 300 kronor som tidigare har kostat 2500!

Efter att surfat runt i webbshopen konstaterar jag att hela deras utbud är inte med. Ser fram emot utbyggnad. Jag hittar dock den här. Tyvärr funkar varken mocka eller klädda klackar in i mitt liv just nu.


Bild lånad från Footlight. Mockaboot för 2300 kronor (finns även i röd).


Sökvägar

Jag har bott många år i Malmö och har nog aldrig gått vilse. Och jag vet var saker/platser ligger. Därför blev jag erbjuden jobb i taxiväxel , men det är en helt annan historia. Jo, tillbaka till poängen. Jag har alltid en utgångspunkt, och alla vägar utgår då självfallet från denna. Oftast i tanken,men det har hänt i praktiken. Så jag har alltid kommit dit jag ska. Men inte nödvändigtvis för att jag tagit den snabba vägen.

Ett annat exempel - jag sitter och kollar i en webbutik. Priserna står i pund. Jag kan inte vad pundet står i. Sist jag satte foten på brittisk mark var ett pund sexton (16!) kronor. Var skulle du kolla? Jag kollar här.  Är det snabbast? Är det smartast? Säkert inte. Men jag får hyfsat snabbt  besked. Frågan är bara - finns det någon mer som läser texttv via dator?!


Ja må han leva

Idag blir Lillebror ett år. Fem dagar tidigare än beräknat valde han att göra entré. Plötsligt hade jag ett litet pyre som såg bekant ut. Som sin syster, men ändå inte. Jag trodde de skulle vara mer lika. Genrellt. De har helt olika humör, men ändå inte.

Hur som helst - grattis Lillebror!


Nyshoppat till lillebror

Jag har tackat ja till att börja jobba på halvtid. Det innebär att Lillebror får göra Storasyster sällskap på dagis ett par dagar i veckan. Tittade in på HM i torsdags, och kom ut med dessa tre topparna till honom. Perfekta till dagis. Nja, den med vita ärmar är inte det...

HM-tröjor till Lillebror

Tröjor från H&M att slita på i höst. 69,50 kronor styck, och just nu har clubmedlemmar 10 procents rabatt på barnkläder.

Sko mig!

Jag behöver skor! Varenda gång jag kommer på något att ha på mig faller det med skorna. Jag har helt enkelt inga skor som passar. Mina senaste skoköp har varit bra tillskott, men inte vad jag BEHÖVER.
Följande skor "måste" inhandlas:
- Svarta stövlar med klack
- Svarta klackade boots
- Bruna stövlar (utan klack)
- Svarta klackade skor till vardags (ett par med låg klack och ett par med mellanhög)

Vilken tur att jag snart börjar jobba...


Bildfråga: kategori natur



Följande stycke natur (jag menar det gröna på bilden) diskuteras ofta hemma hos oss. Vet du vad det är för typ av växtlighet? Jag är inte ute efter det latinska namnet, men svar som buske/träd diskvalificeras omgående. Vinst? Jag ska hitta på något lämpligt. Låt gissandet börja.

Är detta nu en shoppingblogg?

Oj, blev det nu en shoppingblogg? Det var inte tanken. Men jag kan inte realisera den ursprungliga tanken just nu. Så det blir vad det blir, om så något annat än jag tänkt mig.

Har jag läsare? Återkom med synpunkter.

Jakten över?

Jag är alltid på jakt efter fiffiga lösningar som jag tror kan underlätta för oss att hålla ordning. I vår hall är det ständigt kaos. Fram till cirka en timme innan gästerna anländer. Sedan tar det ungefär tre dagar för att återställa oordningen.

Sitter och bläddrar genom dagens skörd av post och reklam. Det är fredag och Metro Bostad ligger i högen. Öppnar och bläddrar förstrött. Och där är den. En smart, snygg förvaring till familjens mössor och vantar. Surfar in på tillverkarens hemsida, och priset är överkomligt. Dock gillade jag att det fanns 6 fack i tidningen. Här är bara 4. Men visst är den fin.

Själva hyllan är i björk och påsarna finns i tre färgställningar (svart, natur och grönska). Företaget är även så bussiga att de bjuder på mönstret till påsarna om det är så att man vill sy själv.


Påshylla från Norrgavel i björk med påsar av lin.

Stövlar som gör ont

Jag har i ett par års tid sneglat på Pistol-stövlarna från Acne. Tycker att de är aaaaningen dyra och har därför aldrig provat dem. Men jag misstänker att jag inte kommer i dem med mina höga vrister. OM jag ska prova dem är det läge att göra det nu, för om en månads tid kommer de vara slut i butik. Som vanligt. Acne har även en annan modell, Jasna, som är fina. Men hallå - vem var geniet som kom på att klä klacken. Går bort!

Tvekar att skriva ut priset - Pelle läser bloggen. Skriver jag att de kostar 3500 kr kan jag inte smyga in dem i garderoben. Inte för att jag gör det (smyger alltså), utan jag har lite svårt att berättiga priset ens för mig själv.

Var går gränsen? När blir det för dyrt? Och när blir det så dyrt att det känns pinsamt att erkänna köpesumman?

Jag har beslutat att dessa gör för ont i plånboken. Så jag provar dem inte i år heller. 2009 kanske... Och då har Pelle glömt vad de kostar...

Svarta stövlar från Acne, modell Pistol 2008
Bilden på den fina stövlarna kommer från www.acnejeans.se. Besöker du sidan glöm inte att spana in Jasna också.

Tillskott i garderoben

Jag hade ett par minuter över igår som jag spenderade på Lindex... Kom därför hem med den här söta  svarta toppen, som även finns i färgen shark grey. Och när jag ändå var i spenderartagen köpte jag även den rosa prickiga toppen. Fast den åker tillbaka, troligtvis i morgon.

Uppdatering: Jag lämnade tillbaka den prickiga idag. Och hade på mig den svarta, som Pelle tyckte påminde om franskt hembiträde. Det för stå för honom!
Svart topp med spetsdetalj Rosa topp med spets och volang, samt gråa prickar
Söta toppar från Lindex för 199 kr styck. Orkar du inte ta dig till en butik kan du besöka www.lindex.se och köpa online.

Funderar

Jag lunchade igår med en gammal kollega (fast han är inte speciellt mycket äldre än mig). Det ska skapas en ny tjänst och de hade tänkt på mig. Vilket ju är jättekul. Jobbet låter intressant, och skulle kunna vara riktigt roligt (och slitigt bitvis). Två saker att fundera kring - det är på halvtid. Och det är inte det jag har gjort hittills. Mao är det ett steg åt sidan från något jag verkligen gillar. Eftersom det är på halvtid kan jag pussla ihop min tillvaro under småbarnsåren. Den andra halvan är jag fri att fylla med vad jag vill... Jobba i företaget (eller vad säger du Pelle?), kanske starta ett eget företag eller kan det ju bli så att det finns andra saker att fylla min tid med där allteftersom.

Funderar fram och tillbaka. Har ett par dagar till innan vi ska höras igen. Vad säger ni - möjlighet eller kvinnofälla?

Puuuuh!

Pelles semester är slut. Därmed min med. Hela dagen har gått i ett, i ett. Lillebror klättrar, springer runt och tvingar mig att vara på hugget.  Tror att jag lyckats avstyra minst ett tiotal besök på akuten idag. Lägg till Storasyster och där har du min dag. Full.

Jag kan inte minnas att det var så här jobbigt för fyra veckor sedan. Visst kan jag ha lagt av mig, men en springande liten kille kräver mer än den lilla krypande killen gjorde. Pust.

Min mamma kom över. Två timmar senare var hon helt slut. Och fasar inför morgondagen då hon passar honom själv. Storasyster kommer att vara på dagis (så det kommer inte bli sååå jobbigt). Själv har jag en del inbokat. Ska på min tredje mätning, fixa med ekonomin i vårt företag och luncha med en fd kollega som ev kan erbjuda mig ett jobb. Så nu måste jag sova!

I gott sällskap

I kväll blev det film. Vi såg In good company med Scarlett Johnson, Topher Grace och Dennis Quaid. Trevlig, lättsmält komedi som fick mig att skratta högt vid ett par tillfällen.

Måste vara uppemot två månader sedan vi satt ner och hade en mysig filmkväll senast. Storasyster har inte velat sova så länge det varit ljust ute. Det är hennes måttstock för sänggående. Ibland säger man som förälder saker till sitt/sina barn som vid tidpunkten verkar bra, men som det senare visar sig vara direkt korkat. Ett strålande exempel Förälder: "Dags att gå och lägga sig. Klockan är mycket." Barn: "Jag vill inte". Förälder: "Det är natt nu. Du ser ju att det är alldeles mörkt ute."

Detta exempel funkar ypperligt i januari. I juni - inte lika bra. Om man nu inte är ute efter att barnen lägger sig efter midnatt...

Så, vid niotiden tog jag, Pelle, Storasyster och mormor plats i TV-soffan. Efter en stund pausade vi för att natta barnet, därefter var det trevlig vuxenkväll med varma drycker mm.


Internet är bra till så mycket

För lite mer än en vecka sedan satt jag tillsammans med ett par andra i en stuga i småland och samtalade en kväll. Diskussionen rörde en gemensam vän som berättat för en av de andra om hur det var att vara singel nuförtiden. Tydligen har folk mindre hämningar när de närmar sig 40... Hur som helst. Efter det kom vi in på dogging. Det visade sig att vi hade olika uppfattningar vad det var. Vi var klara på att det var sex med främlingar, men inte riktigt eniga. En sa att en massa människor bestämde träff via nätet för att sedan träffades och ha gruppsex/ormgrop. Efter ett par motsägelsefulla inlägg från de närvarande vände vi oss till den ende i samlingen som hade kontakt med yttre världen. Hans mobil hade täckning och internetanslutning. Han totalvägrade googla med hänvisning att det var hans jobbtelefon och arbetsgivaren gjorde nedslag.

Alltså googlade jag när jag kom hem. Kunskap är makt. Och kul!

Hittar en artikel på aftonbladet.se. Längst ner står det ett par ställen i Sverige där det doggas, varav två i Skåne. Det ena kör jag förbi dagligen. 

Vill du veta mer? Intresserad att dogga? Googla! Det verkar finnas en massa forum där kontakter för tillfälliga kontakter kan knytas.


Slapp söndag - köpsöndag

I natt bestämde sig båda barnen för att sova inte var deras grej. Först delade vi upp oss - jag tog lillebror och Pelle Storasyster. Sedan valde vi köra pass. Pelle fick första "morgonpasset" med Lillebror. Sedan tog jag andra, och han det tredje och sista. Fast det är något missvisande. För det fanns ett pass innan morgonpasset som jag tog. Hur om helst, när jag slutligen gick upp lite efter 10 kändes det som hela dagen gått. Men gud så skön att jag fick sova den extra stunden på morgonen/förmiddagen!

Våra planer - stranden med lite folk hade regnat bort. Så vad göra? Ringde några samtal till människor vi borde ha träffat för länge sedan. De hade planer. Pelle erbjöd mig generöst att åka till Novalund och shoppa. Själv. Utan barn. Kollade med syrran och mamma om de var sugna. Efter att jag bestämt med mamma, blev det ändå att vi åkte alla fyra.

Det blev ett par små saker. Och en stor. Äntligen en ny dammsugare! Vi har nog haft den gamla i 10 år. Och sedan vi flyttade till huset för fyra år sedan och startade renoveringen har vi slitit ut den. Trots att vi även investerat i en Grovis.

Det blev en röd. Den var inte den snyggaste i butiken. Men en av de tystaste. Så jag accepterar att jag nu har en röd (ful) dammsugare. För som Pelle sa: "Det är inte meningen att andra ska se den." Dessutom - den gamla är mintgrön!

Om jag var rik

Satt i soffan och zappade runt bland kanalerna. Så ett par minuter av någon "dokumentär" om de rika och berömda och vad de valde att lägga pengar på. Inte så att vi förfasade oss. Men det ledde till att vi började prata om vad vi skulle göra om vi var riktigt, riktigt rika. Skulle vi handla något? Något som vi inte kan handla idag? Köpa nytt hus? Och så vidare.

Skuldfri skulle jag bli. Inga huslån eller csnlån kvar att betala av.  Jag kanske skulle köpa ett annat hus. Eller fixa vårt (vårt hus är från slutet av 1800-talet). Men det finns egentligen ingenting jag vill köpa som jag inte kan köpa nu. Visst skulle jag få avstå från vissa saker för att kunna köpa andra, men om jag nu verkligen vill ha dem så skulle det gå. Utan att leva på makaroner. Det klarade jag inte ens av under studietiden. Blä!

Och sedan då? Förgylla livet för de jag älskar!

Och när är man egentligen rik? Och är det nästintill spöstraff på klyschor som "rik på livet"?


Det lilla...

Jag är lite kluven till Linda Skugge. Men hon har sina poänger. Som det här med att vara förälder - och vilka saker man saknar. Sömn - självklart. Mindre självklart - parfymerat tvättmedel. Det är fånigt, men jag tycker att tvätten är renare när den luktar rent. Och som en god mor kan jag inte utsätta mina barn för saker som kan skada dem för livet. Såsom parfymerat tvättmedel. En droppe i ett stort hav. Men jag ser fram emot att öppna linneskåpet och lukta hur rena sängkläderna är. Någon gång. I framtiden.

Umeå del 2

När klockan var efter tolv på lördagen, och rent tekniskt var det söndag, var bröllopet i många stycken över. Festlokalen låg i anslutning till nattklubben Rex. En del av gästerna försvann dit efter det att brudparet åkt. Det gjorde inte vi. Hela stället kryllade av fulla tjugoåringar som knappt kunde stå upprätta. Pelle och jag insåg att vi nu ÄR gamla. Och att vi var hungriga. Så vi letade upp McDonalds. Här var publiken yngre och fullare. Bakom i kön stod ett gäng 15-åringar (?) och delade de sista slattarna hembränt. Mina pumps klistrade fast i golvet. Vid en närmare titt såg jag en del spya också. På golvet. Inte på mina pumps. Vi tog med maten tillbaka till hotellet.

Trots den tidiga söndagstimmen var det fortfarande ljust. Som ett skånskt klockan 20. Och i hela Umeå gled välpolerade jänkare och olika typer av "raggarbilar" fram. Tydligen finns det något som heter Swedish Meet. 


Skynda fynda?

Jag kollar in  Luella Bartleys webshop med jämna mellanrum. Nu reas det nya plagg och väskor! Själv hittade jag ingenting som skriker mitt namn - men ta en titt. Stilen är, enlig mig, rock/punk-chic.

Luella är skaparen av bl a Gisele - en av de klassiska it-väskorna. Hon skapade en linje väskor för Mulberry för ett par år sedan som var en stor hit. Förra året var hennes LoveLoveLove och Foxy-tshirts återkommande syner i modemagasinen och i modebloggarnas "dagens outfit". Under våren har superhjälte-trycken varit populära. Sofi Fahrman har setts i en del av Luellas plagg.
.
Väskan Gisele i bubbelgumsrosa, skapad av Luella Bartley och döpt efter en viss supermodell...


Den andres bröd

Jag besökte Käthes blogg för en stund sedan. Hon har köpfri månad. Vilket är ett jättebra koncept. Ett ställningstagande till köphetsen och kommersialismen. Hon beklagade att hon hittat många fynd redan nu, dag 2 under köpfria månaden. Kan du gissa vad som nu är på väg hem till mig?

Sensommar

Åh, svalka. Visst är det skönt när det är varmt. Men under de sista veckorna har det funnits tillfällen när det varit så varmt att jag inte kunnat tänka. För att inte tala om hur jobbigt det är med fysiska aktiviteter! För ett par timmar sedan satte jag barnen i syskonvagnen och gick en runda. Riktigt skönt att kunna röra på mig i annat än snigelfart igen! Barnen satt under sina filtar och myste.

RSS 2.0