Välfärdsproblematik?

Jag kan inte shoppa online. Mitt OCR-nummer har slitits bort. Och tro det eller ej - jag kan det inte utantill. Så hur ska jag nu få hem de fina träbonarna?

Bild på Swedish Hasbeens med 70-tals nostalgi. Hur ska en sjuttiotalist kunna stå emot?

19 saker på ess

Hos Petra hittade jag den här utmaningen, som går ut på att alla ord ska börja på samma bokstav som ens förnamn. Det var både lättare och svårare än jag trodde. Och jag "fuskade" inte för att jag skrev verkligen det första som dök upp i huvudet. Fast det var kanske inget krav...
  • 1. Vad heter du?: Sabina
  • 2. Ett ord på fyra bokstäver: Säng
  • 3. Flicknamn: Sara
  • 4. Pojknamn: Samuel
  • 5. Yrke: Säljare
  • 6. Färg: Svart
  • 7. Klädesplagg: Skor
  • 8. Mat: Spagetti
  • 9. Sak i badrummet: Shampoo
  • 10. Plats/stad: Stockholm
  • 11. En orsak att vara sen: Sömn
  • 12. Något man skriker: Shit!
  • 13. Film: Sömnlös i Seattle
  • 14. Något man dricker: Singha
  • 15. Band: Sugababes
  • 16. Djur: Sothöna
  • 17. Gatunamn: Södergatan
  • 18. Bil: Silver shadow
  • 19. Sång: Sittin on the dock of the bay

Kalla mig Minerva...

Tydligen är jag full av visdom. Vid lunchen igår fick jag kvitto på det. Såna vänner är guld. Gyllene rent av. Diggeloo Diggelej... Japp. Jag är en lyckofigur! Eller kanske det är Fortuna jag ska kallas;-)

Förtydligande: Jag är lycklig. Life is good.

Så här kan hon ha sett ut - Minerva, sprungen ur sin fars huvud.

Radiosnille spekulerar

När jag kör till jobb på morgonen lyssnar jag på Din gata 100,6. Varför undrar jag själv minst en gång under de 20 minuterna som passerar. Jag gillar ju alla sorts hiphop och rnb... eller nej, det gör jag faktiskt inte. Men det svänger ganska bra sådär på morgonen. Men snacket. Gud. Programledarna är ju 14. De är ganska lillgammalt charmiga ibland. Men ibland vet jag bara inte.

Igår berättade en tjej om sin teori att Chris Brown och Rihanna kunde ha fejkat misshandeln för publicitet. Jag VET ju inte om det kan stämma, men det låter aningen lååååångsökt. All publicitet är faktiskt inte bra publicitet, trots att den åsikten förs fram en del. Belive me. Jag är medie- och kommunikationsvetare. Eller gör det inte. Men tänk lite själv.

Inspirerande dag

Idag hade jag ett hallelujamoment på jobb. Jag hade nämligen kört fast, och på min chefs inrådan bokat möte med en konsult. Han var toppen. Jag är fullt beredd att öppna plånboken rejält för fortsatt konsultation och inspiration. Toppen kostar. Eller som konsulten sa - antingen ser man på det som en kostnad, eller också som en investering...

Borta

I morse tittade jag ut på vår nya snögubbe. Han hade magrat sedan igår. Och näsan var borta. Undrar vart den tog vägen. Rådjur?

Söndagsfix

Blev fixat en del igår.
- Gästrummet är återställt. Dock är mysfaktorn låg - nytt på göralistan.
- Garderoben är rensad. Tre kassar blev det (blå ikeakassar - hård gallring).
- Sovrummet städat och renbäddat.
- Ett par tvättmaskiner hanns med
- Snögubbe byggdes (viktigt att det hanns med innan snön smälter)
- plus lite annat smått och gott.

Söndagen so far

Humör: OK! Känner att jag ska fixa en massa idag.
Gjort: tvättat, ätit frukost och serverat välling
Planer: fixa, fixa, fixa. Och om jag hinner - fixa lite till.
Ser på: datorskärmen. Och röran här hemma
Lyssnar på: TVn och barnens skratt
Läser: Sydsvenskan
Dricker: snart dagen andra kopp te
Äter: lunch om tre timmar ungefär
Bästa: är att jag känner mig full av energi.
Sämsta: är att jag vill så MYCKET med all min energi.
Barn: friska och glada
Väder: disigt, och snön smälter sakta bort.

Socialt ryck

Vi socialiserade av bara h-vete igår. Först trillade en kompis in på fika vid halv elva-tiden. Sedan sammanstrålade vi i Malmö för fika med en annan kompis (efter besök på Ilva). Innan vi lämnade Malmö hade vi varit hemma hos min pappa och ätit middag (efter besök på Ikea). Hela familjen var slut när vi kom hem. Nu kan vi gå i ide ett tag till.

Bildligt talat?

Jag tog precis bort ett inlägg. Jag lånade nämligen en bild, och fick lite ångest. Är det egentligen OK? Så efter att ha försökt formulera ett klämkäckt mail till tjejen (vars bild jag lånat) lessnade jag. Därför tryckte jag delete.

Lånar du bilder? Hur gör du då?

Ordning snart?

Nu har jag bestämt mig. Jag shoppar den här. Fortfarande tror jag att jag kan köpa mig ordning. Så rubba inte mina cirklar nu. Norrgavel here I come!

Uppdatering: Den är inte bara inköpt, inoljan utan även uppsatt. Tjoho!

VAB dag 3

Idag är en bättre dag. Inte minst för att jag leasat bort storasyster till mormor. Skönt att hon får allt fokus på sig ett par timmar. Har hon riktig tur kanske mormor även tar med henne ut på fika. Och så kanske de tar bussen, och kanske, kanske åker de rulltrappa. Ah dagen skulle vara fulländat fantastisk för min lilla tjej då.

Lillebror njuter också av att vara utan syskon idag. Vi har åkt pulka, gungat, tittat på TV och haft skrattorgie.

Mamma har också njutit av en liten ledig stund när lillebror sov middag. Och impulsshoppat. Oops!

Och ja, idag är en bra dag.

Dålig dag 2

Jag har en dålig dag. Se tidigare inlägg. Dessutom har jag ont i ryggen, och sjuka lillebror vill bli buren. Aj.

Med jämna mellanrum poppar nya inläggsidéer upp, såsom saker som provocerar mig (som ämne). Men även olika saker som provocerar mig. Eller allmänt dumma idéer, som melodifestivalen i veckorna sju, eller vad det nu är. Jag.gillar.inte.schlager. Eller de andra trevliga programmen med lek/sång och utröstning. Sa jag att jag hade en dålig dag? Tack och lov har jag censur mellan hjärna och fingrar. Annars skulle jag kunna skriva en massa irriterad smörja just nu.

Så jag signar av. Vi ses på andra sidan.

Dålig dag

Jag har en dålig dag. Lillebror är dålig (maginfluensa) och därmed är även storasyster hemma från dagis. Nytt påbud från dagis av vår ordförande*. Alltså spenderar hon dagarna med att peta/knipa/reta/störa sin lillebror. Sorry tjejen men jag kan inte roa dig varje minut för mamma måste ha sitt eget roliga med allt som sprutar ur lillebror. Alltså skriker lillebror och storasyster skriker på uppmärksamhet. Snart skriker jag.

*that would be me...

Kaotisk?

Insikten träffat mig. Inget blir som jag tror. Nu har vi köpt 3,5 meter garderob för att rymma allt som vi inte kan förvara på vinden, i uthuset eller i garaget. Garderoberna är monterade. Fortfarande är inte all inredning på plats. Fortfarande dräller det med prylar överallt. Var är min ordning?

Bokbaserad filmatisering

Under semestern kom jag äntligen igång med läsningen. Bland annat hann jag med Stieg Larssons triologi om Micke Blomqvist och Lisbeth Salander. Sist på bollen?

Fick ett mail som berättade att filmen baserad på första boken har premiär nästa vecka. Skulle jag klart kunna tänka mig se. Men bio är inte längre min grej. Det är så förbenat meckigt att åka in till stan, hitta parkering etc. Dessutom skulle jag nästan vilja gå med Pelle. Då ska vi plötsligt få till det med barnvakt. Glaset är nog halvtomt idag...


Gårdagen i korthet

Tydligen så publicerades inte inlägget igår. Så jag kör det nu. Det skrevs igår vid 22-tiden.

Humör: seg!
Gjort: en massa och ingenting. Kort sejour på jobb, hem och byta så Pelle kunde ha sitt viktiga möte.
Planer: sova
Ser på: datorskärmen. Snart insidan av ögonlocken
Lyssnar på: datorfläkten och vattenkokaren som slår av. Dags för kvällste.
Läser: inte mer ikväll
Dricker: snart te
Äter: inte mer idag.
Bästa: är att jag haft det mysigt med barnen
Sämsta: är att lillebror är magsjuk och det blir vab i morgon också. Ev även på onsdag.
Barn: sover.
Väder: snöar

Här är det bra

Hej läsare! Jag och familjen befinner oss just nu på White Sand Beach utanför Khao Lak i Thailand. Det är nu en dryg vecka sedan vi lämnade Svedala bakom oss.  Det känns fortfarande som ett bra beslut,-)*

*Dock är inlägget bakdaterat cirkus två veckor. Så jag plumsar runt i snön precis som ni andra.

Sandiga fötter White sand beach 2009
Aningen sned horisont, med nypedikyrerade fötter i förgrunden. Life is good!

Kuriosa: White Sand Beach är känd för sin långa vita strand. Det är snäckskal och pärlemo i sanden som gör den så vit. Visst är det fint. Nackdelen är att det kliar!

Alla hjärtans dag

Dagen började tidigt. Och sedan var det full rulle. Frukost med våra hemmagjorda alla hjärtans dag-kort. Barnen och jag gjorde kort till Pelle igår. Som en överraskning. Fast storasyster läckte redan igår kväll. Kanske var det därför jag hittade kort från Pelle till mig och barnen när jag vaknade...

Vi, liksom en massa andra människor visade det sig, åkte iväg och åkte pulka. En massa snö och solsken. Lunchen blev kokt korv med bröd vid backens fot. Därefter körde vi till köpcenter för shopping och fika.

Vad gjorde du idag på Valentin?

Grr på jobb

Maken kommer ut i vardagsrummet, efter att ha suttit en stund vid datorn i arbetsrummet.
- Har du köpt en tigerdräkt? Var det verkligen nödvändigt?
- Nä, det var det väl inte, svarade jag. Och frågade om han möjligtvis läst mina mail. Vilket jag fattade att han hade, eftersom bekräftelsen från säljaren var det senaste mailet jag öppnade (och inte stängde).

Sedan började han fråga mig när jag tänkt den skulle användas. När jag svarade på jobb trillade polletten ner. En Tigerdräkt. Som i Tiger of Sweden.


Jag på väg till jobb i min tigerdräkt? Bilden kommer från www.buttericks.se.

Jinx

Kanske var det en smula övermodigt att gå och nynna att jag är en lyckofigur. När det är fredagen den 13:e tänker jag. Tänk om lyckan vände? Och jag kan ju knappast leta fyrklöver...

Insikt med teriyakisås

Jag lunchade med en kompis igår på Koi. Trevligt break i vardagen med uppdatering om vad som hänt sedan vi sågs senast. Medan jag slappade i Thailand med familjen var hon på modeveckan i Berlin och glänste. Kul! 

Och jag passade på att sporta min nya klocka. Den fick klart godkänt. När jag berättade hur jag kommit över klockan (mina vedermöder) så kontrar min kompis med att det var min vanliga tur. Och när jag tänker på det har jag nog tur en hel del. Konstigt att någon annan måste påpeka det. Därför lägger jag till med en ny melodisignatur - jag är en lyckofigur. Diggeloo diggeley... Så att jag inte glömmmer.




 

Present till mig själv

Och så var den min. Fast i svart. Pelle tyckte mest den så ut som ett bälte om handleden. Hallå liksom - det är ju hela grejen!

Bilden på nya klockan kommer från http://www.net-a-porter.com/.

Åldern?

Jag har ägnat lite tid att kolla nätet. Många kul vårnyheter i webbshopparna. HM har en massa fina skor. Men, plast?! Kanske är det åldern, för jag vägrar skor som inte är tyg eller skinn. Synd. För jag hade gärna klickat hem ett par, eller två.


Jag vägrar skor i polyuretan! Skorna hittar du på www.hm.se och därifrån kommer också bilden.

Snart så

Hm. Jag hade ju tänkt göra inlägg om resan. Men saker kom emellan. En garderob närmare bestämt. Den vi (jag) beställde för leverans i mitten av december. Och som kom precis innan avresan till Thailand. Så vi tänkte att det var lika bra att ta tag i det direkt. För annars hade den bara legat här och samlat damm.

Jag vill klargöra att jag mätte mer än en gång takhöjd, rummets bredd mm. Sedan måste jag lägligt ha glömt att vårt hus är från slutet av 1800-talet och aningen snett och vingt. Garderoben var mao ord för hög i ena delen av rummet. Grrrr.

Så efter en massa dividerande (där jag menade på att vi får hyra ett släp och åka till IKEA och byta till lägre garderober) slutade det med att vi gjorde som Pelle ville. Dvs kapade garderoberna 3,7 cm. Det tog lite tid, men nu står alla fem på rad och ser snygga ut. Är supernöjd! Bara lite pill med att montera inredningen och fylla dem med all skit som håller på att ta över huset. Nu kaos - snart ordning!

I´m back

Nu är jag hemma igen! Är sjukt trött, efter att ha varit vaken i över ett dygn nu. Egentligen skulle vi kommit hem igår, men på grund av olika omständigheter blev flighten senarelagd. Men ett extra dygn i Thailand var rätt OK.

Jag åtekommer med hela storyn och bilder. God natt.

RSS 2.0